Potrivit unei statistici oferite de Spitalului de Pediatrie din Ploiești (foto-document jos), la cererea ziarului Incomod, în fiecare an mor cel puțin trei copii în cadrul instituției menționate mai sus!

În anul 2015, trei copii au murit în spitalul din Ploiești, în lunile mai, august, respectiv octombrie:

  1. Un copil în vârstă de 15 ani a decedat în luna mai din cauza unui stop respirator cauzat de efectul toxic al unei substanțe nespecificate, medicii constatând că a fost vorba de o auto-otrăvire intenționată prin și la expunerea la alte droguri, medicamente și substanțe biologice;
  2. Un copil în vârstă de 3 luni a decedat în luna august din cauza unui stop respirator cauzat de o insuficiență cardio-respiratorie, medicii diagnosticându-l cu o bronhopneumonie.
  3. Un copil în vârstă de 11 luni a decedat în luna octombrie din cauza unei stări toxico-septice.

În anul 2016, patru copii au murit, în lunile aprilie, mai și august:

  1. Un copil în vârstă de 9 ani a decedat în luna aprilie din cauza unui stop cardiac cauzat de o bronhopneumonie.
  2. Un copil în vârstă de 7 luni a decedat tot în luna aprilie din cauza unui stop respirator cauzat de o bronhopneumonie, manifestată printr-o insuficiență respiratorie.
  3. Un copil în vârstă de 7 luni a decedat în luna mai din cauza unei insuficiențe respiratorii cauzate de o bronhopneumonie, după ce a intrat într-o comă nespecificată.
  4. Un copil în vârstă de 1 an și 6 luni a decedat în luna august din cauza unui stop cardio-respirator, după ce ar fi intrat într-o stare toxico-septică din cauza unui edem cerebral.

În anul 2017, trei copii au murit în spital, în lunile aprilie, iunie și iulie:

  1. Un copil în vârstă de 8 ani a decedat în luna aprilie din cauza unui stop cardio-respirator, după ce ar fi intrat într-o comă nespecificată.
  2. Un copil în vârstă de 2 luni a decedat în luna iunie din cauza unui stop-respirator cauzat de Boala Hirschsprung a unui segment scurt, o boală care ar avea o incidență de 1 la 5.000 de nou-născuți, diagnosticată la scurt timp după naștere.
  3. Cel de-al treilea deces din 2017, până la ora actuală, îl reprezintă cel al fetiței care a decedat recent la spital după ce a suferit un stop cardio-respirator la locul de joacă al unui restaurant de pe strada Bobâlna din Ploiești.

Adresa raspuns Ziarul Incomod-page-001

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here