Curtea de Conturi a stabilit că noile grupuri sanitare construite la fiecare etaj al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, dar și firma luminoasă de pe clădire fac parte din cauzele producerii unui prejudiciu care nu poate fi neglijat.

Pagubele înregistrate la SJU Ploiești se ridică la aproximativ 400.000 lei, la care se adaugă abateri financiar-contabile de peste 5,2 milioane lei.

Potrivit rezultatelor acțiunii de audit derulate de Camera de Conturi Prahova la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, generatoare de prejudicii au fost, în special, plățile ilegale către unii constructori care au efectuat lucrări – inclusiv de amenajare a unor grupuri sanitare noi – la sediul principal al spitalului, din nordul municipiului Ploiești. Conform Camerei de Conturi Prahova, printre altele, au fost efectuate plăți ilegale de aproape 9.400 de lei pentru repararea unui punct de transformare. Alți 43.579 de lei au fost plătiți nelegal pentru izolarea termică și finisarea fațadelor. 72.000 de lei au fost cheltuiți ilegal pentru lucrări suplimentare, fără documente, şi care au depăşit procentul de 20% din valoarea contractată inițial. Auditorii Camerei de Conturi Prahova au calculat penalități de peste 8.000 de lei.

Reprezentanții Curții de Conturi au mai sesizat și că pentru efectuarea unor reparații curente, s-au practicat „prețuri unitare la materiale de peste trei ori mai mari decât prețul real, astfel că prin recalcularea situațiilor de plată şi alinierea prețurilor la materiale conform facturilor de achiziție a rezultat o plată nelegală de 6.178,71 lei”.

Dincolo de achitarea ilegală în zona lucrărilor de construcții, s-au mai depistat probleme de natură financiară chiar și la firma luminoasă de pe fațada spitalului, pentru care, potrivit aceleiași surse, s-au achitat aproape 17.000 de lei fără respectarea normelor legale.

Sursa: www.evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here