fbpx
joi, iunie 20, 2024
spot_img

100.000 euro, cheltuiți pentru WC-uri și firmă luminoasă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Curtea de Conturi a stabilit că noile grupuri sanitare construite la fiecare etaj al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, dar și firma luminoasă de pe clădire fac parte din cauzele producerii unui prejudiciu care nu poate fi neglijat.

Pagubele înregistrate la SJU Ploiești se ridică la aproximativ 400.000 lei, la care se adaugă abateri financiar-contabile de peste 5,2 milioane lei.

- Reclamă -

Potrivit rezultatelor acțiunii de audit derulate de Camera de Conturi Prahova la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, generatoare de prejudicii au fost, în special, plățile ilegale către unii constructori care au efectuat lucrări – inclusiv de amenajare a unor grupuri sanitare noi – la sediul principal al spitalului, din nordul municipiului Ploiești. Conform Camerei de Conturi Prahova, printre altele, au fost efectuate plăți ilegale de aproape 9.400 de lei pentru repararea unui punct de transformare. Alți 43.579 de lei au fost plătiți nelegal pentru izolarea termică și finisarea fațadelor. 72.000 de lei au fost cheltuiți ilegal pentru lucrări suplimentare, fără documente, şi care au depăşit procentul de 20% din valoarea contractată inițial. Auditorii Camerei de Conturi Prahova au calculat penalități de peste 8.000 de lei.

Reprezentanții Curții de Conturi au mai sesizat și că pentru efectuarea unor reparații curente, s-au practicat „prețuri unitare la materiale de peste trei ori mai mari decât prețul real, astfel că prin recalcularea situațiilor de plată şi alinierea prețurilor la materiale conform facturilor de achiziție a rezultat o plată nelegală de 6.178,71 lei”.

Dincolo de achitarea ilegală în zona lucrărilor de construcții, s-au mai depistat probleme de natură financiară chiar și la firma luminoasă de pe fațada spitalului, pentru care, potrivit aceleiași surse, s-au achitat aproape 17.000 de lei fără respectarea normelor legale.

- Reclamă -

Sursa: www.evz.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Cu vaca la plimbare pe principalul bulevard din Câmpina. Trafic îngreunat

Imagini incredibile surprinse de un amator în Câmpina, în 2024. Mai multe vaci au ieșit la plimbare chiar pe...