Devenit unitate suport COVID-19, de la sfârșitul lunii martie, Spitalul Municipal Câmpina (SMC) a tratat până în prezent doar trei persoane infectate cu curonavirus și a oferit asistență medicală pentru aproximativ 40 de bolnavi care au avut nevoie urgentă de tratament.

În mod normal, spitalul și policlinica din Câmpina aveau o adresabilitate de aproximativ o mie de persoane pe lună.

Acum spitalul este aproape gol. Aici mai este internată doar o singură persoană bolnavă de COVID-19 (în stare crirtică, intubată), restul (până în 10 de pacienți) sunt suspecți și așteaptă rezultatele analizelor pentru coronavirus.

Conform deciziei autorităților  centrale, din data de 30 martie 2020, Spitalul Municipal Câmpina a devenit unitate suport COVID-19. Astfel, în această perioadă, în unitatea medicală de la Câmpina au avut prioritate la internare bolnavii COVID-19 pozitiv care sufereau și de alte afecțiuni. La Câmpina nu au putut fi internate cazurile grave, dat fiind că secția ATI a SMC nu este dotată cu aparatura necesară (are doar două ventilatoare funcționale).

Având în vedere că evoluția epidemiei de coronavirus nu a aglomerat spitalele din Prahova așa cum era scenariul inițial, se pune acum problema dacă decizia de a ține spitalele suprot COVID-19 închise pentru restul bolnavilor este jusitifactă.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Prahova s-a bucurat de un număr foarte mic de bolnavi COVID-10 pozitiv. Conform datelor oferite de Prefectura Prahova, doar 74 de prahoveni au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Dintre aceștia mai mult de jumătate s-au videcat și externat. În plus, cei mai mulți au făcut o formă ușoară a bolii. Doar patru dintre ei au avut nevoie să fie intubați, motiv pentru care au fost internați la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Surse medicale au precizat că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la situația spitalelor suport COVID-19. Nu se știe clar ce se va întâmpla cu acestea începând cu data de 15 mai, odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here