fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

11 pacienți internați în tot spitalul din Câmpina. Doar unul singur are COVID-19. Cât timp va mai rămâne unitatea medicală închisă pentru restul bolnavilor

Citește Și

- Reclamă -

Devenit unitate suport COVID-19, de la sfârșitul lunii martie, Spitalul Municipal Câmpina (SMC) a tratat până în prezent doar trei persoane infectate cu curonavirus și a oferit asistență medicală pentru aproximativ 40 de bolnavi care au avut nevoie urgentă de tratament.

În mod normal, spitalul și policlinica din Câmpina aveau o adresabilitate de aproximativ o mie de persoane pe lună.

- Reclamă -

Acum spitalul este aproape gol. Aici mai este internată doar o singură persoană bolnavă de COVID-19 (în stare crirtică, intubată), restul (până în 10 de pacienți) sunt suspecți și așteaptă rezultatele analizelor pentru coronavirus.

Conform deciziei autorităților  centrale, din data de 30 martie 2020, Spitalul Municipal Câmpina a devenit unitate suport COVID-19. Astfel, în această perioadă, în unitatea medicală de la Câmpina au avut prioritate la internare bolnavii COVID-19 pozitiv care sufereau și de alte afecțiuni. La Câmpina nu au putut fi internate cazurile grave, dat fiind că secția ATI a SMC nu este dotată cu aparatura necesară (are doar două ventilatoare funcționale).

Având în vedere că evoluția epidemiei de coronavirus nu a aglomerat spitalele din Prahova așa cum era scenariul inițial, se pune acum problema dacă decizia de a ține spitalele suprot COVID-19 închise pentru restul bolnavilor este jusitifactă.

- Reclamă -

De la începutul pandemiei de coronavirus, Prahova s-a bucurat de un număr foarte mic de bolnavi COVID-10 pozitiv. Conform datelor oferite de Prefectura Prahova, doar 74 de prahoveni au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Dintre aceștia mai mult de jumătate s-au videcat și externat. În plus, cei mai mulți au făcut o formă ușoară a bolii. Doar patru dintre ei au avut nevoie să fie intubați, motiv pentru care au fost internați la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Surse medicale au precizat că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la situația spitalelor suport COVID-19. Nu se știe clar ce se va întâmpla cu acestea începând cu data de 15 mai, odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut