fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

Parteneriat încheiat între judeţele Prahova, Dâmboviţa şi CNAIR pentru pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Prahova de astăzi, 22.06.2021, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti.

Potrivit unui comunicat de presă, la iniţiativa preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, județul Prahova se implică în implementarea proiectului pentru realizarea viitorului drum de viteză.

- Reclamă -

Scopul este acela de a asigura accesul la o infrastructură modernă pentru locuitorii acestei zone a județului și, implicit, creșterea nivelului de trai. Unul dintre efectele imediate va fi dinamizarea climatului de afaceri, o infrastructură rutieră modernă fiind cheia viitoarelor dezvoltări economice sănătoase.

„Vrem să readucem Prahova acolo unde îi este locul, în postura de principal motor economic al României. Putem face asta doar readucând lucrurile în albia lor firească, iar un pas important în  acest sens îl reprezintă reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere.  Agenții economici care activează în județul nostru au nevoie să-și transporte materia primă sau produsele cât mai rapid, oriunde în țară, iar, în această zonă a țării și județului, infrastructura rutieră rămăsese în urmă. Principalele motive pentru care ne implicăm în construcția drumului expres Găești-Ploiești sunt creșterea mobilității și a oportunităților de dezvoltare pentru prahoveni”, a declarat preşedintele CJ Prahova.

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și pentru Proiectul Tehnic de Execuție a fost semnat de către CNAIR în august 2020 și are un termen de implementare de 24 de luni. Drumul, care va pleca de la Găești, la intersecția cu A1 București – Pitești, și va ajunge până la Ploiești, în zona autostrăzii A3, va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul județului Prahova, și 2×2 benzi de circulație.

- Reclamă -

 

Imagine cu caracter ilustrativ, HotNews.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Au apărut cireșe în piețe. Care este prețul exagerat de la tarabe

Primele cireșe au apărut la tarabele din piețe. Culmea, cele din Turcia costă mult mai mult decât cele din...
Sari la conținut