Foto cu caracter ilustrativ

Pompierii din Prahova au intervenit pentru stingerea a 13 incendii care s-au produs în mini-vacanța de Sfânta Maria, se arată într-un comunicat emis de instituție, în care se precizează că zilnic peste 150 de salvatori au fost la datorie.

“În perioada 12 – 15 iunie, s-au înregistrat 184 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 115 cazuri SMURD, precum și la 32 acțiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în cele patru zile, 118 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar o persoană și-a pierdut viața din cauze medicale.

Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 21 accidente rutiere, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.”, se arată în bilanțul ISU Prahova.

Două mesaje RO-ALERT au fost emise weekendul acesta în Prahova, unul care anunța prezența animalelor sălbatice în Bușteni, iar cel de-al doilea avertiza fenomene meteo extreme în mai multe localități.

În contextul codului meteo, pompierii au intervenit pentru stingerea și doborârea unui copac care a fost lovit de fulger în zona Cheia, Pasul Bratocea.

De asemenea, au înlăturat patru copaci căzuți fie pe locuințe, pe linii de tensiune sau pe partea carosabilă în Ploiești, Câmpina, Urlați și Cărbunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here