13 șoferi au fost prinși băuți la volan pe drumurile din Prahova în ultimele trei zile, iar Poliția Rutieră le-a reținut permisele de conducere. Dintre aceștia, patru s-au ales și cu dosar penal, după ce oamenii legii au constatat că aveau o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În total, de sâmbătă, 20 martie, până luni, 22 martie, polițiștii prahoveni de la Serviciul Rutier au aplicat 227 de amenzi în valoare de aproximativ 298.000 lei, a anunțat IPJ Prahova.

“În perioada 20-22 martie, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe drumurile județene din județul Prahova privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, fiind vizate în mod special consumul de alcool la volan și viteza excesivă.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 227 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 298.000 de lei, fiind reținute 13 permise de conducere pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost retrase nouă certificate de înmatriculare.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care patru fiind aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

Serviciul Rutier Prahova organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ. De asemenea, polițiștii rutieri vor desfășura și pe viitor acțiuni de acest gen.

Recomandăm participanților la trafic să adopte o viteză regulamentară în trafic, să nu consume alcool înainte și în timp ce vor conduce pe drumurile publice și, totodată, să nu se angajeze în traversarea neregulamentară a părții carosabile.”, a transmis Poliția Prahova într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here