Polițiștii Serviciului de Investigații a Criminalității Economice Prahova au descins marți dimineață, 12 octombrie, în 14 locații, domiciliile unor persoane suspecte de înșelăciune și fals în declarații. Potrivit Poliției Prahova, în dosar sunt vizate 16 persoane implicate în acordarea ilegală de indemnizații COVID și de creștere copil.

“În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Investigării Criminalității Economice Prahova, efectuează 14 perchezitii domiciliare în Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații, vizând activitatea infracțională a 16 persoane.

În fapt, persoanele bănuite ar fi obținut în mod ilegal bani de la bugetul de stat cu titlu de indemnizație de sprijin, pe durata stării de urgență instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea indemnizație pentru creștere a copilului în baza unor venituri declarate fictiv.”, a transmis Poliția Prahova.

Biroul de Presă al IJP Prahova a mai precizat că prejudiciul cauzat este de peste 26.000 de lei, urmând ca prin acțiunile desfășurate în această dimineață să se împiedice obținerea frauduloasă a sumei de aproximativ 1.600.000 de lei.

Vor fi puse în executare 16 mandate de aducere, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor, față de suspecţi să fie dispuse măsuri preventive.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here