mascati 2

Urmare a celor 17 perchezițiilor efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din autovehicule și din societăți comerciale, soldate cu arestarea preventivă a 12 persoane și cu dispunerea măsurii controlului judiciar față de alte 4 persoane, polițiștii au continuat administrarea probatoriului, iar la data de 15.03.2016 s-a luat măsura reținerii pentru alte două persoane (în vârstă de 20, respectiv 48 de ani, ambii din Ploiești).

În cursul zilei de ieri, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, unde s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile atât față de cei doi, cât și față de un alt ploieștean, de 60 de ani, cu toții fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, respectiv complicitate la aceeași infracțiune, ambele în formă continuată.

Reamintim că polițiștii de investigații criminale din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din autovehicule și din societăți comerciale. Perchezițiile au vizat locații din județele Prahova și Dâmbovița.

Din cercetări, se pare că persoanele bănuite, începând cu luna decembrie a anului trecut, ar fi săvârșit 40 de furturi din autovehiculele de transport marfă și depozitele unei societăți comerciale. Prejudiciul creat este estimat la aproximativ 200.000 lei, iar 31 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri.

Polițiștii au ridicat de la locuințele acestora produse alimentare, cosmetice și electrocasnice susceptibile a proveni din activitatea infracțională. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 3 autoturisme.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here