adoptie dgaspc

adoptie dgaspcNu mai puțin de 144 de copii din Prahova visează că într-o zi vor avea o familie iubitoare! Ei trăiesc, în momentul de față, în centre de plasament din județ și speră că, într-o zi, un cuplu îi va adopta. Patruzeci și doi dintre aceștia au grad de handicap, ceea ce le scade considerabil șansele de a fi luați din casele de copii. Prea puțini prahoveni, însă, iau în considerare această variantă. În prezent, doar 39 de familii au fost declarate apte să adopte, iar 28 sunt în evaluare.

Cei care vor să ajute un astfel de copil și să îi dea șansa la o viață normală trebuie să se prezinte la Biroul Adopții din cadrul DGASPC, pentru o informare detaliată. Totuși, sunt câteva criterii de eligibilitate pe care ar fi bine să le cunoașteți de la început:

-să aibă o locuință proprietate personală, închiriată sau în proprietatea unei rude care să își exprime acordul ca familia să adopte;

-să fi locuit efectiv și continuu pe teritoriul României în ultimele 12 luni;

-să aibă venituri corespunzătoare creșterii unui copil;

-să nu sufere de boli psihice sau transmisibile;

-să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție contra unei persoane sau familii, trafic de persoane, trafic și consum de droguri;

Deși condițiile par multe și riguroase nu sunt de speriat. Rata de reușită a unui proces de adopție în Prahova este de aproximativ 95%.

Totuși, cei mai mulți doresc să adopte copii cât mai mici, 90% din familiile care se înscriu pentru acest lucru optând pentru minori între 0 și 3 ani. În prezent, 14 copii cu această vârstă sunt adoptabili, 10 cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, 59 dintre ei au între 7 și 11 ani, 36 între 11 și 14 ani, iar 25 dintre minori au peste 14 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here