Autorităţile indoneziene vor expulza 153 de cetăţeni chinezi arestaţi pentru că ar fi participat la o escrocherie pe internet al cărei prejudiciu este estimat la 380 de milioane de euro, a anunţat marţi Poliţia Naţională a Indoneziei, citată de AFP.

Suspecţii, care acţionau din străinătate pentru a nu fi detectaţi de autorităţile de acasă, se dădeau drept poliţişti sau oficiali chinezi. Ţintele lor erau afacerişti şi politicieni din China certaţi cu legea. Ei le propuneau soluţionarea problemelor juridice în schimbul unor plăţi imediate, informează Adevărul. Planul ar fi fost pus în aplicare începând de la sfârşitul anului trecut şi le-ar fi adus participanţilor la escrocherie aproximativ 380 de milioane de euro, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei Naţionale a Indoneziei.

Suspecţii au fost arestaţi în operaţiuni distincte desfăşurate în weekendul trecut la Jakarta, Surabaya, al doilea oraş al Indoneziei, şi pe insula Bali. Printre ei figurează informaticieni, care obţineau informaţii despre victime şi concepeau sisteme de comunicare pentru a ţine legătura cu ele.

sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here