19 localități din Prahova nu au înregistrat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele două săptămâni. La polul opus, cinci localități sunt în scenariul roșu, având o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori.

Cele 19 comune care nu au mai avut cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 sunt Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Bertea, Călugăreni, Cosminele, Dumbrava, Gherghița, Gornet, Jugureni, Lapoș, Posești, Salcia, Sălciile, Șoimari, Ștefești, Talea, Tătaru, Tinosu și Valea Doftanei.

În scenariul roșu se regăsesc patru comune și un oraș din județ, care au rata de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori: Păulești (4,93), Albești-Paleologu (3,33), Plopu (3,28), Vadu Săpat (3,13) și Sinaia (3,05).

În ultimele 24 de ore au fost raportate 133 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în Prahova, iar rata de infectare în județ este de 1,70 cazuri la mia de locuitori.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 458, dintre care 341 paturi sunt ocupate. La ATI, toate locurile au fost raportate ca fiind ocupate la ora transmiterii informării de către Prefectura Prahova.

Ultimele decese raportate au fost în rândul a patru bărbați (54, 66, 70, 78 ani) și a două femei (ambele de 70 de ani), toate persoanele figurând cu comorbidități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here