Miercuri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au efectuat un număr de 19 percheziții domiciliare pe raza județelor Alba, Hunedoara și Cluj în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și operațiuni ilegale cu substanțe cu efecte psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 – 2016, pe raza municipiului Alba Iulia s-a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior ar fi aderat și alte persoane, în scopul deținerii și vânzării de droguri de risc, precum și pe linia efectuării de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

Membrii grupului infracțional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanțelor interzise, iar ulterior le-au preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanțe folosită pentru obținerea produselor finite și care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza județelor Alba, Cluj și Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 74 de persoane, dintre care 16 suspecți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Hunedoara, Sibiu și Cluj-Napoca, al polițiștilor din Inspectoratul de Poliție Județean Alba și al Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here