spfl1

Nu mai puțin de 200 de ploieșteni au rămas luna aceasta fără indemnizația de creșterea copilului din cauza unei greșeli făcută de lucrătorii Serviciului Public de Finanțe Locale Ploiești (S.P.F.L.). Pe scurt, angajații S.P.F.L. au trimis către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova (A.J.P.I.S.) o bază de date eronată care cuprindea pe lângă persoanele cu datorii la bugetul local, în cazul în care se aplică suspendarea plății indemnizației, și persoanele care aveau de achitat amenzi, în cazul cărora nu se suspendă plata.

Pe data de 18 ianuarie, A.J.P.I.S. Prahova a trimis o adresă către S.P.F.L. Ploiești prin care a solicitat baza de date cu persoanele care au taxe și impozite neplătite la bugetul local pentru a suspenda plata indemnizației de creșterea copilului conform legii. Potrivit lucrătorilor A.J.P.I.S., adresa trimisă avea termen de răspuns 31 martie, dată care nu a fost respectată de S.P.F.L. Mai mult decât atât, lucrătorii de la Finanțe au trimis o bază de date care cuprindea și persoanele cu amenzi, care nu trebuiau suspendate de la plată. Conform bazei de date greșită, A.J.P.I.S. a suspendat plățile de indemnizație creștere copil pentru 260 de persoane, neștiind că pe listă sunt incluse și cele cu amenzi.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială s-a autosesizat ca urmare a plângerilor venite din partea oamenilor și a cerut S.P.F.L. să reface baza de date pentru a remedia situația.

După verificările ulterioare, a reieșit faptul că era nevoie ca A.J.P.I.S. să suspende plata doar pentru 60 de oameni din cei 260 care se aflau inițial pe listă.

Potrivit unui răspuns emis de A.J.P.I.S., 200 de beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, cărora le fusese suspendat beneficiul în mod eronat, vor fi repuși în drepturi, cu restanțele aferente, de către A.J.P.I.S. Prahova și se vor achita în perioada 10 – 25 iunie 2016.

Se pare că S.P.F.L. nu se află la prima eroare de genul, în fiecare an oferind baze de date greșite, iar singurii care au de suferit de pe urma acestor greșeli sunt ploieștenii.

Potrivit surselor noastre, în cadrul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești s-ar fi declanșat o anchetă serioasă privind eroarea din cauza căreia sute de ploieșteni nu și-au primit indemnizația, dar se pare că șefa instituției, Simona Dolniceanu Vișean, se bucură de sprijinul și de protecția deputatului Sebastian Ghiță.

Reporterii noștri au solicitat un punct de vedere Serviciului Public de Finanțe Locale Ploiești, pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here