DSP a început o anchetă epidemiologică după ce 21 de elevi de la un colegiu au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară. 14 dintre ei au fost internați.

DSP Olt, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Sigurana Alimentelor au deschis o anchetă după ce mai mulți elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina au ajuns la spital cu simptome de toxinfecție alimentară.

„Începând de aseară, de la ora 20,30 s-au prezentat la UPU mai mulţi copii cu manifestări digestive, greaţă, vărsături, însoţite de diaree, febră, chiar şi dureri abdominale, în total au fost 21 de prezentări la UPU. În acest moment sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu suspiciune de toxinfecţie alimentară, 14 copii. Ei au răspuns foarte bine la tratament, au răspuns bine la tratamente. Prezintă semne de însănătoşire şi starea lor de sănătate nu pune probleme deosebite. Monitorizăm situaţia şi dacă vor mai fi şi alte prezentări avem dispunem de suficiente locuri pentru a interna copii”, a transmis Angela Nicolae, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

11 dintre copiii care au fost internați se află în secţia Boli Infecţioase, iar restul în secţia Pediatrie. Acestora li s-au prelevat probe biologice, rezultatele urmând a fi folosite în cadrul anchetei DSP, conform surselor G4Media.

„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de toxinfecţie alimentară (TIA) prin consum comun de alimente şi s-a declanşat o anchetă epidemiologică. Dintre pacienţi, 10 prezintă forme uşoare şi patru forme medii de boală. S-au recoltat probe biologice de la bolnavi pentru stabilirea etiologiei, probele fiind în lucru în laboratorul DSP Olt. Totodată, a fost demarată p acţiune de investigare în obiectiv (bucătoria colegiului), la care participă specialişti de la DSP Olt şi DSVSA Olt”, a mai adăugat Angela Nicolae.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here