La data de 30 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune, pe raza municipiului Ploiești și a orașului Băicoi, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei cu țigarete. Au fost verificați 21 de agenți economici, iar pentru abaterile constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.500 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de 5.400 lei și suma de 1.778 lei, nefiscalizată.

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți din municipiul Ploiești s-a constatat faptul că pentru 40.000 tuburi țigarete, 212 țigări de foi și 135 gr. tutun ce erau expuse spre comercializare nu existau documente legale de proveniență. Agentul economic a fost sancționat contravențional,conform prevederilor Legii nr.12/1990, cu amendă de 15.000 lei, dispunându-se măsura complementară a confiscării bunurilor în cauză.

La o întreprindere individuală din Băicoi au fost identificate expuse la vânzare 2.540 țigarete pentru care nu au fost prezentate documente legale de proveniență. Totodată, s-a constatat încasarea sumei de 75,9 lei neevidențiată prin casa de marcat.  A fost aplicată o sancțiune contravențională de 6.500 lei.

Sursa: Poliția Prahova

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here