fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

21 de studenți de la UPG acuzați de dare de mită. Au fost audiați în dosarul profesorului Dan Ioan Grigoraș

Citește Și

- Reclamă -

Cei 21 de studenți care au dat bani pentru o notă de trecere la materiile predate de Dan Ioan Grigoraș, acuzat de luare de mită, au fost și ei audiați de procurorii ploieșteni. Aceștia sunt suspectați de dare de mită.

“Ca urmare a activităţilor desfăşurate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de suspectul G.I.D., conferenţiar dr. ing. la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Faţă de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile cu interzicerea exercitării profesiei în executarea căreia a săvârşit faptele.

- Reclamă -

Astfel, luni, 21 noiembrie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Prahova, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat două percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare un mandat de aducere în dosarul penal ce priveşte săvârşirea a 21 infracţiuni de luare de mită de către G.I.D., precum şi 21 infracţiuni de dare de mită de către studenţi şi masteranzi ai aceleiaşi unităţi de învăţământ, suspecţi în cauză.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2015 – ianuarie 2016, G.I.D. a pretins şi primit de la 21 de studenţi şi masteranzi din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti bonuri valorice de carburant cu valori cuprinse între 200 – 750 lei în scopul promovării examenelor susţinute de aceştia la disciplinele predate de profesorul în cauză, precum şi pentru avizarea lucrărilor de disertaţie. Bonurile de carburant erau achiziţionate, la îndrumarea profesorului G.I.D., de la o anumită staţie de carburanţi din municipiul Ploieşti, fiind emise pe numele unei societăţi comerciale la care acesta era asociat şi administrator. Pentru a nu fi descoperită activitatea sa infracţională şi pentru a ascunde provenienţa ilicită a bonurilor valorice, aceste operaţiuni financiare nereale erau înregistrate în contabilitatea societăţii cu scopul diminuării bazei impozabile şi deducerii TVA aferent, prejudiciul rezultat fiind de aproximativ 8.800 lei. În cauză cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, se arată într-un cominicat remis presei de DGA Prahova.

Printre cei 21 de studenți se află și cetățeni străini.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL, cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a partidului cu privire la...
Sari la conținut