drum cj

Ministerul Transporturilor va demara o amplă investiţie în construcţia unui nou drum expres pe ruta Siret – Suceava – Paşcani – Bacău  – Focşani – Buzău – Ploieşti. Anunțul a fost făcut de senatorul PNL, Gheorghe Flutur, care a declarat că a fost înștiințat de către ministrul de resort, Dan Marian Costescu, în urma unei interpelări pe care a făcut-o recent.

Flutur a mai declarat că Master Planul General de Transporturi prevede construcţia unui nou drum expres, „Drumul Siretului”, care va fi alcătuit din şase sectoare, între Siret şi Ploieşti.

„Legătura către Bucureşti se realizează prin sectorul de autostradă aflat în operare, A 3, Ploieşti – Bucureşti”, se precizează în răspunsul dat de ministrul Dan-Marian Costescu. Investiţia totală în construcţia acestui drum expres va fi de peste 2,2 miliarde de euro.

Din cele şase tronsoane ale noului drum expres, proiectul pentru porţiunea Siret – Paşcani prevede o alocare de fonduri de 235,44 milioane de euro, în timp ce pentru tronsonul Suceava – Siret este prevăzută suma de 347,99 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here