epa04505610 A view of Schengen's sign in the village of Schengen, Luxembourg, 14 October 2014. EPA/NICOLAS BOUVY

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 225 de persoane, 71 de autovehicule, un certificat de înmatriculare și 20 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, informează IGPR printr-un comunicat.

Autoritățile române sunt conectate la Sistemul de Informații Schengen din octombrie 2010, iar din aprilie 2013 la cel de a doua generație (SIS II), sistem ce a devenit funcțional și în România, la fel ca în celelalte state membre Schengen.

Conform sursei citate, în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 6 — 13 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 146 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Polițiștii români au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare, au depistat 130 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 45 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 11 documente căutate de statele membre.

Totodată, 79 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 45 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.

Partenerii din statele membre au identificat 26 autoturisme, 9 documente și un certificat de înmatriculare, căutate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here