fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

UNPR a sesizat Prefectura Prahova cu privire la validarea lui Gheorghe Cucu în Consiliul Local (FOTO-DOCUMENTE)

Citește Și

- Reclamă -

UNPR Prahova a emis un comunicat de presă prin care informează cetățenii despre sesizarea făcută Prefecturii Prahova, cu privire la nevalidarea în funcția de consilier local a lui Gheorghe Cucu, membru al partidului. Totodată, UNPR îi provoacă pe consilierii locali din toate partidele politice care compun, în momentul de față, Consiliul Local Ploiești, să răspundă publicului ploieștean la câteva întrebări, pe care le găsiți în comunicatul de mai jos:

UNPR Prahova ia act, cu stupefacție, de tergiversarea validării unui mandat de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Ploiești, demers la care, din câte observăm, se fac părtași toți membrii cu drept de vot din cadrul Consiliului Local Ploiești.

Forul legislativ suprem al municipiului Ploiești devine, astfel, un organism al abuzului, afectând în mod direct dreptul constituțional al cetățeanului ploieștean de a fi reprezentat în conformitate cu reprezentativitatea rezultată în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012. Concret, în ședința CL Ploiești din data de 29 ianuarie 2016 s-a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește respectul față de interesul ploieșteanului, dar și față de lege.

Coaliția consilierilor locali PSD-PNL-ALDE a refuzat, în mod abuziv, pentru a patra oară, validarea în funcția de consilier local al domnului Cucu Gheorghe, supleant pe lista partidului nostru și având, în consecință, dreptul legal de a fi reprezentantul cetățenilor în Consiliul Local Ploiești. Calculele politicianiste care vizează păstrarea unei structuri majoritare a intereselor care guvernează Consiliul Local Ploiești, în detrimentul cetățeanului, au învins legalitatea. Consiliul Local funcționează, astfel, cu un membru în minus din cauza acestor jocuri meschine care nu au nimic în comun cu munca administrativă în folosul comunității ploieștene. Se cuvine să facem un scurt istoric al acestor abuzuri repetate făcute de consilierii aparținând comisiei de validare din cadrul Consiliului Local Ploiești: Domnul Cucu Gheorghe a devenit supleant cu drept deplin de a ocupa postul de consilier municipal după pierderea mandatului domnului Raul Petrescu, membru UNPR, fost PPDD, cele două formațiuni politice fuzionând în decembrie 2015.În consecință, a întreprins demersurile legale pentru a propune următorul membru de drept aflat pe lista supleanților.Cererea PPDD ( in prezent, UNPR) a fost depusă la secretariatul CL Ploiești. Secretarul Simona Albu, parcurgând documentele depuse, a intocmit referatul anexat proiectului de hotarare , a dat aviz de legalitate în vederea validării mandatului de consilier al domnului Cucu Gheorghe.

În mod suprinzător, la prima ședință de consiliu local în cadrul căreia s-a luat în discuție proiectul de hotărâre legat de validarea mandatului domnului Cucu Gheorghe, președintele de ședință a cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, invocându-se  faptul că PPDD a fost radiat din Registrul partidelor politice si, in consecinta, nu mai exista.

A fost obtinut de catre executivul primariei un extras din registrul special al partidelor politice din care rezulta ca la acel moment PP-DD exista si avea dreptul de a nominaliza un consilier pe locul ramas vacant. Intrucat aceasta „gaselnita” nu a functionat,  la urmatoarea sedinta comisia de validare a ignorat referatul secretarului Simona Albu si a considerat ca ar fi nevoie de documente suplimentare anexate cererii, și anume documente din care să rezulte că persoana aflată pe un loc anterior domnului Cucu Gheorghe pe lista supleanților ar fi demisionat sau ar fi fost exclusă din partid.

La o altă ședință de consiliu local, discuția a fost iarăși prorogată, niciunul dintre membrii comisiei de validare nereușind să ofere argumente care să justifice amânarea repetată a validării consilierului UNPR. Dacă acum se încearcă prin diferite tertipuri amânarea aplicării legii, UNPR dorește să informeze publicul ploieștean asupra unui alt caz în care comisia de validare din cadrul Consiliului Local ar putea fi acuzată de încălcare a legii, comparând situația dată cu validarea din anul 2013 a domnului consilier Minea Constantin Gabriel. Atunci, la propunerea domnului consilier Radu Socoleanu, care deținea și funcția de președinte al PPDD, dar și pe cea de membru în comisia de validare, consilierul Minea Constantin Gabriel a fost validat într-o ședință cu caracter extraordinar, documentele identice cu cele depuse de noi în situația de astăzi fiind, atunci, suficiente pentru Consiliul Local Ploiești.

Domnul Minea Constantin Gabriel a fost validat în baza unei cereri din partea partidului din care făcea parte, semnată de președintele Radu Socoleanu, în care se confirmă sec, fără documente de ședință doveditoare, sau demisii ale persoanelor de pe locurile 6,7 și 8, faptul că domnul Minea, aflat pe locul 9, are dreptul să fie validat pentru funcția de consilier muncipal. Fapt care s-a și întâmplat întocmai, după cum bine știm. Atunci domnii consilieri din cadrul comisiei de validare nu au ridicat nici măcar o sprânceană de mirare în sensul constatării vreunei situații de neconformitate, în sensul lipsei vreunui document de partid care să ateste excluderea sau pierderea calității de membru ale persoanelor situate pe locurile 6,7 și 8.

În consecință, UNPR Prahova depune o sesizare la Prefectura Prahova, la care atașează documente, prin care se solicită constatarea unui abuz incredibil făcut de cei care au rolul de a respecta legalitatea.De asemenea, dorim să îi provocăm pe consilierii locali din toate partidele politice care compun, în momentul de față, Consiliul Local Ploiești, să răspundă publicului ploieștean la câteva întrebări:

  1. Dacă în cazul domnului consilier Minea Constantin Gabriel s-a putut valida mandatul în baza unei documentații identice cu cea depusă astăzi pentru validarea domnului Cucu Gheorghe, când există o situație de nelegalitate: acum, când documentele domnului Cucu Gheorghe sunt invalide, în opinia consilierilor, sau atunci când exact aceleași documente au fost bune pentru validarea în CL Ploiești a domnului Minea Gabriel?
  2. Dacă documentele în baza validării în 2013 a mandatului domnului consilier Minea Constantin Gabriel ar fi fost nelegale, ce se va întâmpla cu toate hotărârile de consiliu local din ultimii trei ani la care domnul Minea Constantin Gabriel a participat la vot?
  3. Dacă documentele în baza cărora domnul Minea Constantin Gabriel ar fi fost acceptat în mod nelegal în cadrul Consiliului Local Ploiești, să înțelegem atât noi, cei din UNPR, cât și ploieștenii plătitori de taxe și impozite, că trebuie anulate ultimele hotărâri ale Consiliului Local Ploiești din ultimii trei ani, de când domnul Minea Gabriel ar fi fost primit în Consiliu în mod nelegal?
  4. Dacă documentele în baza cărora domnul Minea Constantin Gabriel a fost validat au fost insa legale, ce scuze mai pot inventa consilierii municipali pentru a explica ploiestenilor motivele acestui comportament abuziv?

Retorica acestor întrebări ne duce, în mod evident, în situația de a înțelege că demersul consilierilor din cadrul Consiliul Local Ploiești de tergiversare a validării unui mandat legal nu face decât să arunce o nouă pată neagră pe obrazul Ploieștiului, demonstrând, încă o dată, că interesele politicianiste primează, din păcate, în fața interesului comunității locale.

Anexăm, prezentului comunicat, documente referitoare la validarea mandatului domnului Minea Constantin Gabriel, pentru a completa argumentația de mai sus, documente solicitate pentru domnul Cucu Gheorghe. Totodată, vă punem la dispoziție și adresa depusă de către UNPR Prahova către Prefectura Județului Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut