Foto cu caracter ilustrativ
Poliţiştii au efectuat vineri 28 de percheziții, în patru județe și în București. Au fost vizate sediile unor firme și locuințele unor persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Prejudiciul total cauzat este estimat la 8.000.000 de lei.

Cele 28 de percheziții au fost efectuate pe raza judeţelor Bihor, Arad, Ilfov, Prahova şi  Bucureşti.

“Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada 2014 – prezent, 14 persoane care aveau calitatea de reprezentanţi ai 21 de societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit comercial și financiar bancar fictiv, în domeniul achiziționării de bunuri din spațiul intracomunitar precum și extracomunitar (China), servicii de call center și servicii de promovare și vânzare a produselor pe piața internă.

În lanţul evazionist ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, care ar fi asigurat intermedierea scriptică între societățile furnizoare și agenții economici reali, în vederea supradimensionării cheltuielilor și pentru acumularea obligațiilor fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și a impozitului pe profit de la societățile beneficiare reale la societățile cu comportament de tip „fantomă”.

Astfel, în perioada menționată ar fi fost comercializate produse și servicii în valoare de peste 30.000.000 de lei, în scopul eludării de către societățile beneficiare a taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului prin aceste operaţiuni fictive este estimat la 8.000.000 de lei.

La finalizarea perchezițiilor, 14 au fost conduse în vederea audierilor la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în baza unor mandate de aducere”, transmite IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here