În fiecare an, la data de 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment ce prilejuiește rememorarea momentului istoric care a consfințit înființarea Apărării Pasive din România, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933.

Comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova: 

„Apărută ca o necesitate în asigurarea protecției forțelor necombatante, după prima conflagrație mondială, protecția civilă și-a extins domeniul de activitate odată cu folosirea armelor de distrugere în masă cu efecte distrugătoare nu numai asupra militarilor, dar și asupra populației civile. Cu viața mea apăr viața — deviză rămasă înscrisă în tradiția armei — a fost onorată și consacrată pe parcursul celor peste 80 de ani de existență, prin misiunile dificile executate pentru salvarea vieții și înlăturării efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale și catastrofele care au marcat de atâtea ori ultima jumătate de secol.

Acum, la moment aniversar, gândurile tuturor se îndreaptă spre cei care, acționând sub deviza cu viața mea apăr viața, se găsesc permanent în slujba cetățenilor pentru a-i preveni, ocroti, salva și ajuta să învingă stihiile naturii sau orice pericole majore.

Vineri, 26 februarie 2016, începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova, din strada Rudului, nr. 96, organizează o expoziție cu prezentarea tehnicii, a materialelor de intervenție specifice, exerciții demonstrative și un punct mobil de informare preventivă.

Totodată, la Colegiul Național I L Caragiale, începând cu ora 11:00 se vor desfășura activități de informare preventivă, precum și prezentarea autospecialei pirotehnice și echipamente/accesorii pentru salvarea din medii ostile vieții.

Pentru ca toți cetățenii să cunoască specificul, dar mai ales importanța activităților de protecție civilă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Șerban Cantacuzino al județului Prahova și-a propus declararea zilei de 26 februarie drept Ziua Porților Deschise în cadrul ISUJ Prahova, precum și o prezentare a acestei arme a celor fără apărare, cum a fost supranumită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here