fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

30 de percheziții ale Poliției la traficanții de droguri. Ce cantitate de stupefiante a fost ridicată

Citește Și

- Reclamă -

Pe parcursul a două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 30 de percheziţii în urma cărora au fost ridicate peste 3,2 kg. de cannabis, 7,5 kg. de masă vegetală, doze de heroină, cocaină și hașiș.

În perioada 9 – 22 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 28 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

- Reclamă -

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 83 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea și o percheziție informatică asupra echipamentelor folosite în activitatea infracțională. În urma administrării probatoriului, 26 de persoane au fost reţinute sau arestate.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate peste 3,2 kg. de cannabis, 7,5 kg. de masă vegetală,  3 g. de heroină, 12 doze de heroină, 92 de g. de haşiş, 35 de g. de cocaină, 50 de g. de amfetamine, 4 g. MDMA, 33 de comprimate de MDMA, 3 cântare folosite la cântărirea drogurilor, un laptop, un HDD, 25 de telefoane mobile, un mediu de stocare și 3 cartele SIM.

Au fost ridicați ori au fost instituite măsuri asiguratori față de peste 11.800 de lei, 1.250 de euro, 3.600 de dolari și 200 de lire sterline.

- Reclamă -

La acţiunile desfăşurate au participat 185 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Exemplu:

- Reclamă -

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bacău şi ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 3 percheziţii, în județele Bacău și Arad, la locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și finanțarea în vederea cumpărării de droguri.

În zilele de 17 și 18 decembrie a.c., poliţiştii și procurorii au acţionat în judeţul Bacău şi într-un punct de trecere a frontierei din judeţul Arad, pentru prinderea în flagrant delict a unui bărbat, de 27 ani, din Bacău, bănuit de introducerea în ţară de droguri de risc.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului acestuia, poliţiştii au găsit, disimulate în anvelope, 2.856 de grame de cannabis şi 92 grame de haşiş.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura reţinerii pe ordonanță, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru indroducere în ţară de droguri de risc, fără drept, şi trafic de droguri de risc.

De asemenea, în urma efectuării a două percheziţii domiciliare, în judeţul Bacău, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar un tânăr, de 26 ani, a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru finanţare în vederea cumpărării de droguri.

La data de 18 decembrie a.c., cei doi au fost prezentați Tribunalului Bacău, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La activităţi au participat poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi polițiști ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Sursa: www.politiaromana.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Accident grav în Ploiești. Un șofer beat a dat cu mașina peste un pieton, chiar pe trecere

Accident în urmă cu puțin timp pe Șoseaua Vestului, în zona Aurora.Un bărbat de 59 de ani a...
Sari la conținut