fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Iată care este procedura de ieșire a Angliei din UE

Citește Și

- Reclamă -

Cetățenii din Marea Britanie au decis într-un număr majoritar (52% pe rezultatele parțiale) să părăsească Uniunea Europeană. Acest referendum nu va produce efecte imediate ci este vorba despre o procedură mai lungă.

După ce vor fi validate rezultatele oficiale ale referendumului, mai există un prag major. Referendumul are rol consultativ și trebuie ratificat în Parlament. Un vot împotrivă dat în Camera Comunelor sau în Camera Lorzilor ar bloca ieșirea țării din UE. Este puțin probabil ca Parlamentul să se opună voinței exprimate de cetățeni.

- Reclamă -

Conform experților citați de presa britanică, procesul de părăsire a Uniunii Europene va dura cel puțin doi ani. În acest interval, Marea Britanie va continua să fie sub incidența tratatelor și reglementărilor comunitare, dar nu va mai avea drept decizional.

În același timp, Londra va negocia cu oficialii europeni acordul pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, care se va finaliza în acești doi ani.

sursa: stiripesurse.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL, cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a partidului cu privire la...
Sari la conținut