furtuna sosea

În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitala și în 38 de localități din 15 județe: Alba, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui și Vâlcea, potrivit IGSU.

Peste 4000 de pompieri militari cu 1000 mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, informeaza Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din cinci locuințe și 23 curți inundate.

De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepartarea a 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcție căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperișuri ale unor imobile au fost parțial sau total afectate.

Circulația rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuți pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităților Orlești și Ionești (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tușnad(HR) și a unui panou publicitar în Deva (HD).

În acest moment se acționează în localitățile afectate de vremea rea pentru îndepartarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice și evaluarea pagubelor produse.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență, transmite IGSU.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here