fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

40 de cadre medicale din Spitalul Județean Ploiești, izolate într-un hotel. Se așteaptă rezultatul testelor pentru COVID-19

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

40 de cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Ploiești, printre care se află medici, asistente, brancardieri și îngrijitoare, au intrat în izolare începând de sâmbătă dimineață. Decizia a fost luată de conducerea DSP, dat fiind o suspiciune de infectare cu COVID-19 în rândul asistentelor medicale.

Cum s-a ajuns în această situație

- Reclamă -

Potrivit unor surse, una dintre asistentele medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Ploiești a anunțat în timpul nopții, în timp ce era de gardă, că are dureri în gât. Femeia nu avea și alte simptome speicifice COVID-19 (febră, stare de rău, tuse sau pierderea mirosului și a gustului).

Ca metodă de precauție, i s-au prelevat probe care au fost supuse testării la aparatul PCR care funcționează în UPU. Este un aparat de testare rapidă, de capacitate mică, iar rezultatele nu sunt luate în considerare în mod oficial.

Pentru a fi siguri că rezultatul în cazul asistentei nu este unul fals pozitiv, reprezentanții spitalului i-au prelevat din nou probe femeii suspecte, iar testul a fost repetat la aparatul PCR oficial, aflat tot în Spitalul Județean. Rezultatele de data ceasta oficiale, omologate sunt așteptate în șase ore de la procesarea probelor.

- Reclamă -

Nu doar asistenta suspectă a fost testată, ci inclusiv tot personalul medical care a fost de gardă în noaptea de vineri spre sâmbătă. Și în acest caz, rezultatele oficiale și concludente sunt așteptate în cursul după-amiezii de sâmbătă.

Totuși, ca măsură de prevenție, cele 40 de cadre medicale au fost izolate într-un hotel din Prahova, până la sosirea rezultatelor oficiale.

Reamintim că în Prezent, la Spitalul Județean, secția Anestezie Terapie Intensivă se află patru pacienți pozitiv COVID-19. Doi dintre ei au fost transferați de la Spitalul din Brașov la Ploiești în cursul acestei săptămâni. Aceștia din urmă se află în stare gravă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Manager interimar de 1an și jumatate, director medical (3 persoane schimbate),director îngrijiri medicale( 3 persoane schimbate),director financiar interimar 1 an și jumatate,debandada organizată la SJUP creată de presedintele CJ,președintele PSD Prahova,Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img