perchezitii diicot
Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii din cadrul BCCO Ploiești au efectuat, miercuri, 10 percheziții în Prahova, la persoane suspectate de trafic de droguri.

40 de persoane au fost conduse la audieri. Descinderile fac parte dintr-o amplă operațiune organizată astăzi de DIICOT la nivel național, care a cuprins peste 450 de percheziții în dosare de trafic de droguri, pornografie infantilă, trafic de persoane și de de minori, infracțiuni contra patrimoniului, etc.

CITEȘTE și UPDATE VIDEO: Imagini de la operațiunea-fulger a DIICOT. Peste 450 de percheziții organizate miercuri dimineață

În total, doar în sfera traficului de droguri, au fost efectuate astăzi 69 percheziții domiciliare, în cadrul a 11 dosare penale, după cum urmează:

1. București: percheziii la locuința unei persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, o persoană a desfășurat activități de comercializare de pastile ecstasy, pe raza sectorului 3 al Capitalei, la prețul de 50 de lei/pastilă.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, va fi condusă, în vederea audierii, o persoană.

2. Mehedinți: 4 percheziții domiciliare, pe raza județului, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane au înființat o cultură de aproximativ 500 plante de cannabis, în curtea unui imobil de pe raza comunei Pădina, județul Mehedinţi.

De asemenea, s-a reținut faptul că, în luna iunie 2021, unul dintre suspecți a sprijinit înființarea unei noi culturi de cannabis, ajutând la montarea echipamentelor necesare pentru irigarea viitoarei culturi, precum şi la plantarea semințelor de cannabis în pahare.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că suspecții intenționau să vândă cea mai mare parte din drogurile cultivate unor cetățeni români sau albanezi care urmau să le transporte în Italia, pentru comercializarea acestora.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

3. Mehedinți: 9 percheziții domiciliare, pe raza județului Mehedinți, întro cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, un suspect a comercializat cannabis, cocaină şi comprimate de MDMA, către diverşi consumatori din municipiul Drobeta Turnu-Severin.

Totodată, s-a stabilit faptul că, acesta comercializa cannabis la prețul de 50-60 de lei/gram.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

4. Oradea: 4 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea substanțe psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, trei suspecți au transportat, comercializat, livrat și oferit droguri de risc și de mare risc (amfetamină, MDMA și cannabis) către diverse persoane de pe raza municipiului Oradea, la un preț ce varia în funcție de cantitatea tranzacționată.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, pentru comercializarea drogurilor, erau organizate frecvent evenimente cu circuit închis, doar pe bază de invitație, ocazie cu care erau oferite pentru consum droguri de risc și de mare risc.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.

5. Oradea: 2 percheziții domiciliare într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, doi suspecți au comercializat cannabis și amfetamină către consumatori de pe raza municipiului Oradea.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

6. Suceava: 24 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov, Olt, Cluj, Neamț, Vaslui și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, pe raza județului Suceava, s-a constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, ce au desfășurat activități de comercializare de cannabis și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.

7. Harghita: 7 percheziții domiciliare într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, mai mulți suspecți au deținut, în imobilele în care locuiesc, droguri de risc și mare risc, în vederea comercializării.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

8. Alba: 4 percheziții domiciliare, în cadrul a două dosare penale vizând săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt, s-a reținut că, începând cu anul 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, doi suspecți au comercializat diferite cantități de cannabis pe piața ilicită din orașul Ocna Mureș, obținând astfel importante beneficii materiale.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

9. Pitești: o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Piteşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că, suspectul a comercializat droguri de mare risc, respectiv cocaină și amfetamină, pe raza municipiului Pitești și a municipiului Câmpulung, potențialilor consumatori interesați deplasându-se la aceștia adeseori cu o autospecială taxi, în diverse
locaţii de pe raza municipiilor amintite anterior.

De asemenea, de cele mai multe ori, suspectul a comercializat ilegal stupefiantele și la sediul unei spălătorii auto, pe care o administrează în fapt.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, va fi condusă, în vederea audierii, o persoană.

10. Ploiești: 10 percheziții domiciliare, pe raza județului Prahova, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că, mai mulți suspecți au comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Prahova.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 40 de persoane.

11. Maramureș: 3 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, mai mulți suspecți din municipiul Baia Mare, în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, în mod repetat, au comercializat droguri de mare risc sub forma de comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină, activitatea fiind comisă preponderent pe raza municipiului Baia Mare.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here