DGFP Prahova sediu

DGFP Prahova sediuSituație incredibilă la Ploiești! Un contribuabil a primit, ieri, o hârtie de la Finanțe, prin care era înștiințat că datorează suma de 468 de lei, reprezentând CAS. Lucru mai mult decât ciudat, la prima vedere, având în vedere că bărbatul lucrează în Ministerul de Interne de 9 ani, iar contribuțiile îi sunt virate direct, din salariul.

Ajuns la sediul Finanțelor, pentru a lămuri situația, bărbatul a constatat cu surprindere că nu era singurul aflat în această situație. La camerele 13 și 14 era buluc de oameni, toți cu aceeași problemă. Contribuabilul a intrat în camera 13, dar nici un angajat de acolo nu a știut să-i explice de ce a primit hârtia respectivă. L-au trimis la camera 14 unde i s-a spus că în 2012 a avut bani depuși la CEC, pentru care a încasat 120 de lei dobândă, fără a plăti CAS de la ei.

„Asta e o nouă modalitate prin care Guvernul ne ia bani, prin intermediul Finanțelor! Pentru 120 de lei câștigați, trebuie acum să dau 500 de lei la stat, CAS, deși sunt angajat și mi s-au virat contribuțiile automat. În aceeași situație erau pensionari care pentru 4 lei datorau tot 500 de lei. Bătaie de joc față de noi”, ne-a declarat bărbatul.

Și de parcă nu era de ajuns, bărbatul nu a rezolvat nimic la Finanțe- angajații Fisc-ului i-au transmis că nu știu cum trebuie procedat și să revină în 10 zile cu un telefon.

cas blur

cas5001

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here