Polițiștii din cadrul IPJ Suceava au ridicat 570.000 de țigarete care nu aveau documente legale. Țigările erau ascune într-un autovehicul, iar depozitarea lor se făcea în pivnița unei case.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava au surprins în flagrant delict patru persoane în timp ce încărcau într-un autotovehicul, prevăzut cu un spațiu destinat disimulării bunurilor, 30.000 de tigarete de proveniență Ucraina.

Ulterior, în urma  unei percheziții, polițiștii au descoperit, în pivnița casei, 540.000 de țigarete produse în Ucraina. De asemenea, au fost identificați trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 46 de ani și o femeie, de 33 de ani, bănuiți de implicare în activitatea ilicită.

A fost intocmit dosar penal pentru săvarșirea infracțiunii de contrabanda și s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor patru persoane, prejudiciul estimat fiind de 285.000 de lei.

La efectuarea verificărilor a participat și o echipă de inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale București.

Iată comunicatul IGPR:

“În seara zilei de 13 septembrie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava au surprins în flagrant delict patru persoane în timp ce încărcau într-un autotovehicul, prevăzut cu un spațiu destinat disimulării bunurilor, 30.000 de tigarete de proveniență Ucraina

Ulterior, în urma  unei percheziții, polițiștii au descoperit, într-un spațiu disimulat aflat în pivnița casei, 540.000 de țigarete produse în Ucraina.

De asemenea, au fost identificați trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 46 de ani și o femeie, de 33 de ani, bănuiți de implicare în activitatea ilicită.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, prejudiciul estimat fiind de 285.000 de lei.

Față de cele patru persoane s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru a dispune cu privire la formularea către instanța de judecată a propunerilor de măsuri preventive.

La efectuarea verificărilor a participat o echipă de inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale București.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here