Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare 60 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și județelor Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată. Prejudiciul stabilit de anchetatori este de două milioane de euro.

”În fapt, în perioada 2019 – 2022, persoanele ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind mai multe societăți comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat și declarat fiscal mai multe achiziții ce nu ar fi avut conținut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro.

 

De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, în vederea audierii acestora”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile și conturile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurența sumei de aproximativ 2.000.000 euro.

Din investigații a reieșit că există un circuit comercial realizat printr-o societate comercială tip fantomă care a emis facturi privind achizitia mai multor bunuri și servicii, pe următoarele paliere

– produse petroliere, care erau depozitate și comercializate de către o societate comerciala către cumpărători de buna credință, prin intermediul unor facturi fictive. La locație, lângă Ploiești au fost găsite recipiente de mare volum în care sunt depozitate produse petroliere a căror provenienta nu a fost stabilită încă

– forță de muncă și materiale de construcții

FOTO: captură video Poliția Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here