computer

Aproape 7000 de oameni au semnat, joi, până la ora transmiterii acestei ştiri, o petiţie online denumită “Susţinem Guvernul Grindeanu”, demersul fiind anunţat de liderul PSD Liviu Dragnea ca reacţie la protestele din ultimele zile. Pentru comparaţie, petiţia online prin care se cere abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal a adunat peste 40.000 de semnături.

“PSD a câştigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. În această lună de guvernare, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi litera Constituţiei. Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie”, se arată în textul petiţiei.

Potrivit sursei citate, PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa de mijloc.

“Împreună, îndrăznim să credem în România! Susţinem Guvernul ales de români!”, se arată la finalul textului postat pe www.petitieonline.com.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi că nu va accepta organizarea unor contramanifestaţii, afirmând că le-a cerut colegilor de partid ca începând de vineri să declanşeze o strângere de semnături pentru a susţine “ce ar fi vrut să spună în stradă” şi pentru aplicarea programului de guvernare.

Peste 40.000 de semnături pentru abrogarea ordonanţei

Pe acelaşi site în care susţinătorii guvernului Grindeanu îşi exprimă online opinia, în urmă cu două zile a fost publicată peţia “Cerem abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal”, care a adunat până vineri după-amiază 40.688 de semnături.

“Miercuri, 1 februarie 2017, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, în care solicită abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Subsemnaţii, semnatari ai acestei petiţii, susţinem acest demers al preşedintelui României şi, la rândul nostru, solicităm Guvernului României abrogarea OUG nr. 13/2017”, se arată în textul postat pe www.petitieonline.com.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here