Polițiștii prahoveni s-au aflat la datorie în minivacanța de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Au fost aplicate aproape 700 de sacnțiuni contravenționale, în valoare de peste 440.000 de lei

În perioada 12 – 15 august a.c., 320 de polțiști de ordine publică, rutieră, acțiuni speciale, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale și arme, explozivi şi substanţe periculoase s-au aflat la datorie, în medie zilnică, în județul Prahova.

În aceste zile, polițiștii prahoveni au aplicat aproape 700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 440.000 de lei.

Astfel, polițiștii de investigare a criminalității economice, în urma acțiunilor desfășurate, au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 176.700 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 14.000 de lei.

Polițiștii de ordine publică au acționat în vederea asigurării unui climat de siguranță adecvat, cu precădere în zonele unde au fost organizate manifestări ocazionate de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 260 de sancțiuni au foast au vizat nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, însumând aproape 80.000 de lei.

Poliția rutieră a acționat pe principalele artere de trafic, fiind angrenați, în medie zilnică, 60 de polițiști și 8 aparate de măsurare a vitezei. Au fost aplicate 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 180.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 31 de permise de conducere.

Acțiuni ale polițiștilor de investigare a criminalității economice

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova, au efectuat mai multe controale economice pe raza stațiunilor Sinaia și Bușteni și a localităților Colceag și Ceptura.

Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul turismului și alimentației publice.

În urma verificării a 43 de agenți economici, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 175.700 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de 12.748 lei, precum și suma de 1.289 lei.

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la un magazin din Buşteni, s-a constatat că agentul economic nu deţinea documente justificative de provenienţă pentru 35 litri vin, în valoare totală de 175 lei.

Astfel, față de agentul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 20.000 lei, dispunându-se totodată măsura complementară a confiscării bunurilor a căror provenienţă nu a putut fi dovedită.

De asemenea, pentru neregulile constatate cu privire la respectarea normelor legale din domeniul protecţiei consumatorului, reprezentantul C.J.P.C. Prahova a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here