Polițiștii de la “Rutieră” au desfășurat, marți, o acțiune amplă la Blejoi, pe DN 1B, în urma căreia au dat 88 de amenzi. Totodată, șapte șoferi au rămas fără permis. 

Valoarea totată a amenzilor a depășit 44.000 de lei.

Din cele șapte permise reținute, trei au fost ridicare pentru viteză și unul pentru neacordarea de prioritate.

Comunicatul IPJ Prahova:

“Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri prahoveni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea evenimentelor rutiere prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație, a celor care circula cu viteze peste limita legală, aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Ieri, 5 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare, pe DN1 B, în localitatea Blejoi.

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale, 40 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de aproximativ 44.110 de lei.

Totodată au fost reținute 7 permise de conducere, 3 pentru regimul vitezei, 1 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, și alte 3 pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto:

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– În caz de trafic aglomerat, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

– Acordaţi un plus de atenţie vitezei cu care rulaţi în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, pentru a putea, în orice moment, manevra şi opri în siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here