bataie strada
Foto cu caracter ilustrativ

Aproape 1.000 de conflicte au fost aplanate de oamenii legii în timpul mini-vacanței de 1 Decembrie, iar 280 de persoane au fost prinse în flagrant în timp ce comiteau diverse fapte anti-sociale. Informațiile au fost oferite de Poliția Română, prin intermediul unui comunicat, pe care vi-l redactăm mai jos integral:

În minivacanța de 1 decembrie, Poliţia Română a fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.

Aproape 18.000 de polițiști au fost la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada minivacanţei de 1 decembrie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Pe parcursul celor patru zile, nu au fost înregistrate evenimente grave care să afecteze liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

Poliţiştii aflaţi în misuni au intervenit la aproape 10.162 de solicitări ale cetăţenilor, acestea însumând 70,8% din totalul cazurilor semnalate la nivelul structurilor de ordine și siguranță publică din M.A.I.. Dintre acestea, 8.618 au fost semnalate prin SNAU 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplanat 986 de stări conflictuale, iar 280 de făptuitori au fost prinși în flagrant.

Totodată, în această perioadă, poliţiştii au identificat 108 autori de infracțiuni, au reținut 36 de persoane, iar 42 de persoane au fost arestate.

De asemenea, au fost depistate 30 de persoane urmărite, dintre care 2 urmărite internațional.

Și în perioada următoare, Poliția Română își va intensifica activitățile la nivel național, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în sezonul rece și premergător sărbătorilor de iarnă, conform  planului “Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul afacerilor interne domnul Petre Tobă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here