fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

A DOUA VIAŢĂ. Medicul care salvează anual sute de copii cu tumori pe creier

Citește Și

- Reclamă -

tumoare creier - Ziarul INCOMODDoctorul Sorin Târnoveanu are 37 de ani şi de aproape cinci ani face parte dintr-o echipă de patru neurochirurgi, la Spitalul de copii ”Marie Curie” din Bucureşti. Salvează anual sute de copii cu tumori pe creier, hidrocefalii sau malformaţii vasculare. Unii chiar nou-născuţi. A făcut rezidenţiatul la o clinică din Strasbourg şi, cu toate că a primit oferte să rămână acolo, a ales să se întoarcă acasă.

Dr. Sorin Târnoveanu: „A fost o experienţă care m-a ajutat foarte mult în activitatea actuală, în modul de abordare a patologiei, în modul de comportament şi tratament uman al pacienţilor, dar am preferat să mă întorc, în primul rând din cauza faptului că familia era aici”.

- Reclamă -

Sorin Târnoveanu s-a întors şi pentru pacienţi. Vrea să aplice aici tot ce a învăţat în Franţa: medicină de calitate pe o specializare pe care prea puţini doctori aleg să o practice: neurochirurgia pediatrică. Tocmai de aceea există doar două secţii în toată România: la Spitalele Bagdasar Arseni şi Marie Curie.

Dr. Sorin Târnoveanu: „Aveam doar teoretic un compartiment de neurochirurgie care era în cadrul secţiei de chirurgie generală. Din fericire. Un lucru care ne face să mergem mai departe că în fiecare an reuşim să facem un lucru în plus în cadrul compartimentului de neurochirurgie. De 2 ani am reuşit să operăm în noul bloc operator. De anul trecut avem 2 colegi noi care s-au întors din străinătate, iar de luni am primit un loc doar al nostru, al neurochirurgiei, în cadrul spitalului, despre care şi pacienţii ne dau un feedback că este un loc civilizat şi contează foarte mult la actul medical”.

Dr. Ionuţ Gobej, neurochirurg: „Încercăm să oferim pacienţilor servicii la standardele momentului, facem chirurgie pe cât posibil minim invazivă. Asta înseamnă incizii mici”.

- Reclamă -

Alexandru are 17 ani şi a fost diagnosticat în 2014 cu o tumoră la coloană. Doctorul Târnoveanu l-a operat de 2 ori. Ultima intervenţie a avut loc în toamna anului trecut.

Alexandru Ghinea, pacient: „Dl doctor a fost foarte drăguţ să îşi amâne o zi din concediu ca să poată să rămână să mă opereze pe mine. Dacă nu ar fi fost el nu aş fi fost operat atât de bine. A fost o operaţie foarte dificilă”.

Elena Ghinea, mama lui Alexandru: „Înainte de operaţie m-am dus la dl dr. şi l-am rugat din tot sufletul să aibă grijă. I-am luat mâinile, i le-am ţinut aşa şi i-am spus: ”domnule, vă rog, aveţi grijă de Alexandru”. Eu m-am gândit aşa: în sala de operaţii, doctorii se transformă în îngeri şi au grijă de el şi aşa a fost. Pentru mine, domnul doctor e un înger şi el ştie lucrul ăsta”.

Alexandru se simte bine acum. Trebuie să înceapă recuperarea şi este optimist că va putea avea o viaţă normală.

- Reclamă -

Şi alţi copii îi sunt recunoscători neurochirurgului că i-a salvat. De multe ori, părinţii au vrut să-i dea bani doctorului pentru a-l răsplăti. Însă el a refuzat de fiecare dată şi i-a sfătuit să doneze suma fundaţiei spitalului.

Dr. Sorin Târnoveanu: „Cu ajutorul banilor ăstora am făcut o parte din achiziţiile necesare pentru deschiderea şi funcţionarea compartimentului neuro”.

Profesionalism. Empatie. Dăruire. Asta oferă zilnic neurochirurgul Sorin Târnoveanu copiilor bolnavi care primesc astfel o a doua viaţă.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut