Autorităţile ploieştene iau în calcul posibilitatea înfiinţării unui traseu de transport în comun care să asigure accesul la Parcul Municipal Vest, loc de agrement deschis în urmă cu un pic mai mult de un an, în vecinătatea gării. Propunerea vine în condiţiile în care Primăria a inaugurat recent podul peste calea ferată de lângă Gara de Vest, care asigură o rută rapidă spre parc.

Primarul Adrian Dobre a declarat pentru “Telegrama” că a fost discutată posibilitatea înfiinţării acestui nou traseu, însă momentan se aşteaptă rezolvarea unor probleme mai complicate de la firma de transport public, TCE Ploieşti, şi aprobarea noilor tarife de călătorie, propuse încă din primăvară.

Introducerea acestui traseu propus vizează îmbunătăţirea accesului ploieştenilor spre parc, în condiţiile în care, la un an de la inaugurare, locul de agrement este departe de popularitatea la care se aşteptau autorităţile în momentul iniţierii proiectului european, în special din cauza multiplelor lipsuri de aici, printre care lipsa umbrei sau a surselor de apă potabilă.

“O să avem o discuţie pe această temă, însă întâi să rezolvăm problema tarifelor. Vrem să creştem gradul de atractivitate al parcului, iar noua conducere de aici a făcut mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii, în următoarea perioadă vom face nişte achiziţii pentru dotări, în special pentru utilaje necesare celor care lucrează în parc”, a afirmat primarul Ploieştiului.

Reprezentanţii Transport Călători Express au precizat că propunerea este discutată şi la nivelul operatorului din Ploieşti.

Sursa: telegrama.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here