rusea

ruseaMarți seară în jurul orei 18.50, un bărbat a sunat la 112 reclamând că un coleg a fost victima unui accident prin electrocutare în timp ce remediau o defecțiune apărută la un punct de transformare din cartierul Malu Roșu. La fața locului a ajuns un echipaj al ambulanței și polițiști de la secția 2. Victimei (foto) i s-a făcut masaj cardiac, fiind transportat la Spitalul Județean cu diagnosticul comă postresuscitare. Din informațiile noastre, bărbatul accidentat a fost apoi transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cei doi bărbați, angajați ai SC Electrica, aflându-se în timpul programului, s-au deplasat pe strada Sergent Mateescu Gheorghe unde trebuiau să verifice un tablou de distribuție și alimentare cu energie electrică. Acolo au observat o defecțiune la un circuit electric care a necesitat intervenția lor. Au anunțat dispeceratul că vor întrerupe curentul electric în zonă și s-au apucat de reparație. Colegul îi lumina cu o lanterna victimei deoarece punctul de transformare nu are lumină. Bărbatul accidentat ar fi intervenit la partea inferioară a panoului care nu avea tensiune, însă în partea superioară (cealaltă jumate) era sub tensiune. Se pare că bărbatul s-ar fi dezechilibrat și ar fi atins cu fruntea circuitele de sus, moment în care s-a electrocutat.

Victima se numește Mihai Cristian Rusea, are 35 de ani și este din Ploiești.

Poliția a confirmat incidentul, Alexandru Ursu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova declarând pentru Ziarul Incomod că în cauză s-a întocmit dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor privind siguranța și securitatea în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here