În această dimineață, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR.

Timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au desfășurat controale în zona a 324 de stații de cale ferată.

Astfel, la nivelul județului Prahova, în intervalul orar 06:00-10:00, au fost angrenați 16 polițiști din cadrul Poliției Transporturi, precum și 14 polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, de la structurile de Ordine Publică și Rutieră.

Aceștia au acționat în stațiile CFR din Ploiești Vest, Ploiești Sud, Mizil, Câmpina și Sinaia, precum și în zonele adiacente ale acestora, pentru depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 111 persoane, au fost controlate 10 bagaje și verificate 45 de autovehicule.

Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea Legii Taximetriei, Hotărârii de Guvern privind transporturile feroviare, Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Ordonanței de Guvern privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, precum și pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la peste 6200 de lei.

La activitățile desfășurate la nivelul județului Prahova au participat și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here