Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a intervenit în ultimele 24 de ore pentru gestionarea mai multor situații.

Ieri, la ora 15.10, la Școala „Elena Doamna” din Ploiești, mai mulți copii prezentau simptome de toxiinfecție alimentară.

„În municipiul Ploieşti, strada Elena Doamna, Şcoala „Elena Doamna, echipajele de pompieri au intervenit cu trei ambulanţe SMURD şi o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple, în urma unui apel telefonic la 112 conform căruia, mai mulţi copii prezintau simptome de toxiinfecţie alimentară – cefalee, dureri abdominale şi greţuri.

Împreună cu SAJ Prahova şi sub coordonarea medicului aflat la locul intervenţiei, echipajele de paramedici ai ISU Prahova au asistat 16 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani. După evaluare şi monitorizare, aceştia au fost transportaţi la Spitalul de boli infecţioase din Ploieşti.”

În cursul zilei de ieri, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme și a fost nevoie de asigurarea zonei de accident.

„În municipiul Ploieşti, str. Mihai Bravu,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical, la un accident  rutier în care au fost implicate trei autorurisme.

            În urma accidentului,  autoturismele au fost avariate, iar  doi dintre conducătorii auto au fost asistaţi medical, aceştia refuzând transportul la spital.

Totodată, echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii autoturismelor şi asigurarea zonei.”

În data de 23 noiembrie, au intervenit echipaje de pompieri în urma unor scurgeri de combustibil.

„În comunca Măneciu, sat Măneciu Pământeni  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea zonei, în urma unor scurgeri de combustibil de la un autocamion ce prezenta defecţiuni la sistemul de alimentare.

            S-a acţionat pentru spălarea carosabilului şi asigurarea zonei.”

Tot ieri, în comuna Filipeștii de Târg, mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru asanarea unei fântâni.

„În comuna Filipeştii de Târg, sat Mărginenii de Jos,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asanarea unei fântâni aflată pe domeniul privat, în care se afla o pisică moartă.

            S-a acţionat pentru scoaterea apei din fântPrevizualizareână de la aprox. 17m adâncime.”

Ieri, 23.11, în comuna Tinosu o femeie cu afecțiuni medicale a avut nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru transport.

„În comuna Tinosu, sat Predeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple pentru transporul unei femei, în vârstă de 62 de ani, supraponderală, cu afecţiuni medicale, din locuinţă până la ambulanța SAJ Prahova.”

Ieri, în jurul orelor 22.26, în Ploiești, echipaje de pompieri au intervenit pentru asigurarea zonei, la un apartament unde existau scăpări de gaze.

„În municipiul Ploieşti, B-dul Bucureşti, nr. 14, Bl.4B, Ap.3  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea zonei, la un apartament  unde existau scăpari de gaze  la regulatorul de presiune al instalaţiei.

            S-a acţionat prin aerisirea încăperii şi închiderea robineţilor de siguranţă şi de manevră ai instalaţiei de gaze.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here