Actorul Alexandru Arșinel a ajuns în această dimineață la sediul DIICOT pentru a fi audiat în dosarul care-l vizează pe medicul Mihai Lucan.

Reamintim că și primarul Clujului, fost prim-ministru al României, Emil Boc a fost audiat de procurorii DIICOT în dosarul chirurgului Mihai Lucan. Acesta este acuzat că a păgubit Institutul de Transplant Renal din Cluj cu peste un milion de euro.

Emil Boc a fost întrebat care sunt relaţiile sale cu Lucan şi dacă l-a ajutat să-şi deschidă şi să-şi dezvolte clinica privată. Boc a respins toate acuzaţiile.

Emil Boc: ”La Cluj, vreau să fie foarte clar pentru toată lumea, toți investitorii, inclusiv LukMed, dacă au cadru legal sunt sprijiniți de Primăria Municipiului Cluj Napoca. Dacă nu există cadru legal, cererile nu sunt acceptate. La fel și în cazul domnului Lucan, acele solicitări care au avut suport legal au fost promovate spre Consiliul Local, altele care nu au avut suport legal au fost oprite și s-a stabilit ce trebuie făcut conform legii.”

Deşi a stat în sediul DIICOT 7 ore, lui Emil Boc nu i-a dispărut zâmbetul de pe buze. A fost audiat pentru că Emanuel Ungureanu, denunţătorul din dosarul lui Mihai Lucan, l-a acuzat că l-a sprijinit pe chirurg în afacerile sale.

De exemplu, Boc a semnat o hotărâre de consiliu prin care lui Lucan i se retrage interdicţia de a se asocia cu alţi agenţi economici. Iar acesta schimbare i-ar fi adus medicului 10.000 de euro lunar de la compania care a subînchiriat spaţiul, în condiţiile în care Ungureanu acuza că municipalitatea i-a dat terenul lui Lucan la un preţ ridicol de mic.

Emil Boc: “S-a dat de pe vremea lui Gheorghe Funar, nu este singura firmă, se încurajează dezvoltarea oraşului, 70 de euro/mp″.

Doar că, susţine deputatul Ungureanu, primarul din Cluj ar fi beneficiat şi de servicii medicale gratuite în clinica Lukmed. Emil Boc neagă şi acest lucru.

Surse din ancheta spun însă că în registrele clinicii private nu ar fi menţionată nici o intervenţie făcută primarului, care s-ar fi bucurat de un statul special în clinica lui Lucan. Când ajungea în incintă, ceilalţi pacienţi erau daţi afară pentru a nu-l deranja, potrivit aceloraşi surse.

Poate de aceea Mihai Lucan a fost numit consilier pe probleme de sănătate când Emil Boc era prim-ministru. Tot surse din ancheta susţin că relaţia între cei doi ar fi depăşit cadrul profesional, iar, la plecarea din Cluj, Emil Boc i-ar fi spus urologului ’’Mihai, te las stăpân peste Cluj″.

Emil Boc neagă toate acuzaţiile şi spune că dacă deputatul Emanuel Ungureanu nu va înceta cu astfel de declaraţii, îl va da în judecată.

”Am spus că am avut și am o relație de respect profesional și instituțional, având în vedere prestigiul și calitatea domnului profesor” – a spus primarul Clujului.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Sursa: www.stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here