Acuzații de mită electorală în comuna prahoveană Ariceștii Rahtivani! Încă din noaptea precedentă votului, au fost tensiuni în comună între membrii PSD și PNL.

Ziarul Incomod a fost sesizat duminică, 27 septembrie, de către membrii PNL despre faptul că noaptea trecută, până aproape de miezul nopții, PSD-iștii au continuat să meargă la casele oamenilor din comună pentru a face campanie electorală, deși acest lucru este interzis în cele 24 de ore care preced ziua votului. Mai mult decât atât, oamenii susțin că membrii PSD ar fi împărțit alegătorilor plase cu mită electorală și le-ar fi promis câte 100 de lei în schimbul votului.

Tensiunile au continuat și după deschiderea urnelor, iar în jurul orei 10.00 membrii PNL au sesizat Poliția Ariceștii Rahtivani despre faptul că un bărbat, simpatizant PSD, ar promite oamenilor bani în schimbul votului. Poliția, însă, nu l-a prins în flagrant pe respectivul.

“Din cercetări a rezultat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă. Polițiștii acționează în zonă preventiv pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, astfel încât să asigure îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova pentru ziarul Incomod.

O altă sesizare viza faptul că la secția de votare din Stoenești (foto dreapta) o femeie ar fi stat în zonă sub pretextul că împarte pliante publicitare pentru o firmă privată, însă oamenii susțin că în realitate făcea campanie electorală pentru PSD. Reporterii ziarului Incomod au mers la fața locului și au stat de vorbă cu președinta de secție care ne-a explicat că într-adevăr o femeie împărțea pliante ale unei societăți și i-a cerut să iasă din perimetrul secției de votare, însă nu avea cunoștință că aceasta ar fi făcut campanie electorală.

PNL Ariceștii Rahtivani a depus și două sesizări la Biroul Electoral de Circumscripție din comună privind faptul că în zona secțiilor de votare diverse persoane stăteau de vorbă cu oamenii veniți la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here