judetean 1

Acuzații grave ies la iveală la adresa șefei de laborator a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Potrivit publicației ph-online, Genoveva Niță, medicul responsabil cu efectuarea testelor în laboratorul SJU Ploiești, se pare că ar fi implicată în deturnarea de fonduri și falsificarea analizelor de laborator.

Același medic a apărut zilele trecute în atenția opinie publice când o pacientă în vârstă de 55 de ani a Spitalului Județean a fost declarată toxicomană în urma efectuării unor analize de laborator.

Vă prezentăm articolul integral, publicat în exclusivitate de colegii de la ph-online:

Dupa scandalul izbucnit zilele trecute cand o pacienta in varsta de 55 de ani a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti a fost declarata toxicomana in urma efectuarii unor analize de laborator, noi acuzatii incredibile ies la iveala la adresa sefei de laborator.

Genoveva Nita, medicul responsabil cu efectuarea testelor in laboratorul SJU Ploiesti, principalul vinovat in cazul prezentat in articolul de ieri, se pare ca ar fi implicata in deturnarea de fonduri si falsificarea analizelor de laborator.

Mai exact, potrivit surselor noastre, sefa de laborator a comandat si avizat efectuarea testelor sanguine fara a folosi reactivi biologici, element esential in procesul tehnic, rezultatele analizelor fiind, astfel, irelevante. Pe romaneste, dr. Genoveva Nita efectua analize imaginare pacientilor, rezultatele fiind completate “din burta”. Coreland aceste informatii cu povestea ploiestencei declarata toxicomana, lucrurile incep sa aiba sens.

In plus, se pare ca aceeasi sefa de laborator a sustras reactivii de laborator “economisiti” si i-a vandut la negru, in interes personal. Aceste acuzatii sunt cu atat mai grave cu cat prestul acestor reactivi se ridica la ordinul milioanelor de euro!

De exemplu, in martie 2015, Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a achizitionat, prin licitatie publica, reactivi de laborator in valoare de 7,2 milioane de lei (aprox. 1.6 milioane euro!), iar firma castigatoare a fost SC ALARA International SRL. Acest contract a fost atribuit si prin semnatura dr. Genoveva Nita in calitate de sef de laborator.

Legaturi dubioase cu firme-fantoma?

Cu privire la aceasta societate, potrivit datelor inscrise la Registrul Comertului, aflam ca in primii trei ani de la infiintare (2011, 2012 si 2013) firma a functionat fara angajati (!), inregistrand pierderi anuale si datorii cumulate la cateva mii de lei. In 2014, insa, ALARA International SRL a inregistrat un profit de 114.636 lei, fiind si anul in care apar primele informatii cu privire la angajatii firmei: un singur angajat! Pentru anul 2015 nu exista actualizari, insa licitatia organizata de SJU Ploiesti demonstreaza faptul ca ALARA International a incasat cei 7,2 milioane de lei in schimbul reactivilor de laborator.

Administratorul acestei societati este asociat intr-o firma care se ocupa cu servicii de plasare a fortei de munca, alaturi de un cetatean libanez. Ciudat este faptul ca despre aceasta societate nu exista nicio informatie publica disponibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here