Un bărbat care susține că este angajat al Poliției Române aduce acuzații de fals conducerii Penitenciarului Ploiești. Totul a pornit de la o donație pe care acesta ar fi făcut-o către penitenciar. Polițistul mai susține că soției sale, care este angajată la penitenciar, i-a fost spart biroul și i-au fost sustrase sume importante de bani și documente.

Polițistul a înaintat o plângere către Parchet, în care aduce acuzații de abuz în serviciu, înșelăciune, fals și uz de fals.

Acesta susține că a donat, pentru bucătăria penitenciarului mai multe bunuri în valoare de peste 10.000 de lei, printre care cuptoare electrice, o mașină de spălat vase, chiuvete, etc.

Soția sa lucrează ca bucătăreasă la penitenciar, iar bărbatul susține că a făcut donația pentru a-i ușura acesteia munca.

Donația ar fi fost făcută anul trecut, iar bărbatul spune că nu a primit un exemplar al contractului.

Mai mult, acesta susține că soției i-au fost date se semneze documente privind donația, fără a-i da posibilitatea să le citească.

Nefiind de acord cu modul în care conducerea penitenciarului a întocmit contractul, donatorul a solicitat transformarea contractului de sponsorizare, fiind – susține el – refuzat.

În aceeași solicitare adresată Parchetului, donatorul susține că soției sale i-au fost furate, de la serviciu, documente legate de achiziția bunurilor donate, dar și peste 3.000 de euro.

Iată declarația polițistului, preluată și publicată de Christan Sabbagh, pe pagina sa de Facebook.

“Domnule Prim Procuror,

Subsemnatul C.F, domiciliat în …., vă rog să luați măsuri legale pentru infracțiunile de Abuz în Serviciu, Înselăciune, Fals Material în Înscrisuri Oficiale, Fals Itelectual și Uz de Fals

În lunile mai, iunie, iulie a anului 2019, la rugămintea soției mele, C.C, care este agent în cadrul unității dumneavoastră și care își desfășoară activitatea cu multă pasiune și plăcere în cadrul popotei și pentru a o sprijini în această activitate, am cumpărat de la magazinul Ikea si Dedeman mai multe bunuri necesare desfășurării activității în condiții civilizate și de igenă, respectiv:

2 cuptoare electrice, 2 plite pe gaz, două bucătării mobile, 2 chiuvete inox, 1 chiuvetă porțelan cu mască, o masină de spălat vase, combină frigorifică, cărucioare servire inox 2 buc, 6 lampadare dotate cu 6 becuri cu led, ustensile servire, tavi servire, blat termorezistent, masă inox, masă blat termorezistent, 40 buc căni ceai, dulap cu uși din sticlă, 4 seturi tacâmuri inox,farfurii întinse mari, farfurii întinse aperitiv, fețe de masă, naproane, perdele, oglinzi, tablouri, gresie bucătărie, gresie sala de mese, gresie birou, adeziv, var lavabil, spray vopsea neagră pentru vopsit scaune si mese crătiți, oale, castroane, polonice, spumiere, dispenser prosoape hîrtie, ceaun 35 l, ceaun 65 l, cuțite profesionale inox, satâr profesiomal inox, 2 tăvi inox cuptor, tocătoare 4 buc din pvc, 3 tocătoare mari din lemn masiv, tigaie clătite, 4 buc tăvi brioșe, pahare apă, castroane salată, etc. în valoare de peste 10.000 lei, pe care am hotărât să le donez pe timpul cât soția mea își va desfășura activitatea, respectiv până la momentul pensionării peste circa 2 ani, după care să rămână, așa cum este normal unității dumneavoastră.

Soția a depus documentele la Penitenciarului Ploiești, unitate care trebuia să întocmească documentele de donație și care trebuiau verificate și semnate de mine personal.

La sfârșitul lunii iulie, doamna D.M, agent în cadrul unității dumneavoastră se prezintă la popotă și profitând că era ora servirii meniului de prânz, fiind foarte aglomerat și soția mea se ocupa personal de servirea mesei și sub pretextul că documentele sunt așteptate urgent de dumneavoastră, o pune să semneze niște documente, fără a-i da posibilitatea să le citească și fără a respecta procedura de semnare a contractelor, spunându-i că i s-a spus că, ar fi vorbit cu mine doamna D.I la telefon și că eu aș fi spus să le semneze, fapt total neadevărat.

Deși un exemplar al acelor documente trebuia să-mi parvină, eu fiind una din cele două părți ale respectivelor acte, nici până în prezent la data depunerii prezentei sesizări nu am primit un exemplar.

Crezând că în cadrul unei instituții de stat, ca aceea la care eu lucrez, respectiv Poliția Română, unde am donat calculatoare, imprimante și alte bunuri fără a avea cea mai mică surpriză, și nu au fost probleme privind întocmirea actelor, am constatat că Conducerea Penitenciarului și-a permis să-mi vicieze dorința, să nu respecte voința mea ca persoană fizică donatoare și a întocmit în fals un contract de sponsorizare, pentru a putea dispune cum dorește de bunurile cumpărate de mine personal și a putea să-și dovedească ingratitudinea față de donator.

Luni 23.03.2020, m-am prezentat cu soția la Penitenciarul Ploiesti, care dorea să predea cheia popotei, unde a lăsat și un raport și cu ocazia acesta am aflat de ce nu am primit nici un exemplar al documentului întocmit de penitenciar .

Luni 30.03.2020, am depus o solicitare la domnul director Brânzan Celestin, prin care i-am solicitat ca și cale de mediere să transforme contractul de sponsorizare, fiind de bună credință, iar acesta a spus că nu dorește să modifice contractul conform întelegerii anterioare achiziționării bunurilor, întrucât consideră că documentul a fost corect întocmit și că bunurile cumpărate de mine sunt ale penitenciarului, declarație prin care își asumă faptele de mai sus.

Totodată soția a constatat că i-a fost spart ilegal biroul și i s-a furat suma de 2730 euro și 2610 lei și toate documentele, facturi emise de magazinul IKEA și Dedeman, pentru toate bunurile cumpărate în valoare de peste 200 milioane.

Precizez că toate bunurile din dotarea popotei sunt cumpărate de noi, gresie, mobilier electrocasnice, tapițiat uși etc…..

Depun plângere penală pentru infracțiunile de Abuz în Serviciu, Înselăciune, Fals Material în Înscrisuri Oficiale, Fals Intelectual și Uz de Fals ”conform art. 297, aliniatul 1 și 2, pentru că soția mea este apt limitat conform deciziei medicale , art.244, alin1, art.320, art.321, art.322 și art. 323, cu aplicarea prev art.38, din Codul Penal, săvârsite de conducerea Penitenciarului Ploiești, de pe str.Rudului, nr. 49, mă constitui parte civilă cu suma de 18.000 lei.

Solicit expres punerea sechestrului asigurator pe bunurile donate, până la recuperarea prejudiciului.

Solicit trimiterea în judecată a tuturor persoanelor implicate.
Cu privire la furtul banilor, precizez că am sesizat organele de poliție, care au efectuat deja o anchetă la fața locului.
Cu stimă,

31.03.2020”

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere conducerii penitenciarului. 

Astfel, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploiești, Anamaria Temelie, a declarat că este o ancheta în curs, in rem, adică asupra faptei.

Se fac  verificări privind posibilul furt de bani. Despre ancheta cu privire la neînțelegerile legate de donație, Penitenciarul a refuzat să facă precizări, invocând faptul că este o anchetă în curs.

Pe de altă parte, Biroul de Presă al Penitenciarului Ploiești a precizat că se desfășoară și o anchetă internă în paralel cu cea a poliției

“Conducerea Penitenciarului Ploiești a luat act de sesizarea adresată de un angajat al unității, organelor de poliție, cu privire la ipoteza sustragerii unei sume de bani. Administrația unității va verifica aspectele semnalate și va sprijini ancheta organelor judiciare abilitate.

Cu privire la actul de donație, nu putem da detalii. Cazul este în curs de soluționare, sunt organele judiciare care se ocupă de acest aspect. Este vorba despre o cercetare in rem“, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here