Mai multe adeverințe de venit cu informații false ar fi fost emise de Biroul Financiar-Contabil al Poliției Locale Ploiești, motiv pentru care directorul instituției a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru a verifica situația.

Concret, în adeverințele respective, cei care le-au completat au omis să treacă toate popririle existente pe salariile respectivilor angajați. Adeverințele au fost folosite ulterior de angajați pentru obținerea unor împrumuturi de tip CAR. Mai mult decât atât, adeverințele ar fi fost emise în unic exemplar, fără ca o copie să rămână la Poliția Locală, cel mai probabil cu scopul ca ilegalitatea să fie astfel “acoperită”.

Potrivit unor surse oficiale, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, ar fi aflat despre această ilegalitate și i-ar fi solicitat directorului Poliției Locale, Adrian Vaida, să verifice situația. Cum la sediul instituției nu există copii ale respectivelor adeverințe, conducerea Poliției Locale ar fi solicitat reprezentanților CAR să-i pună la dispoziție adeverințele de venit aduse de salariați.

Așa ar fi ieșit la iveală ilegalitatea, după ce conducerea instituției a comparat sumele trecute ca fiind poprite pe adeverințe și sumele din ștatele de rețineri și a observat că în adeverințe erau trecute popriri mult mai mici decât în realitate. Potrivit surselor din cadrul Poliției Locale Ploiești într-unul dintre cazuri, de exemplu, diferența era de peste 500 de lei, iar în altul de peste 1000 lei. Într-un caz, pe o adeverință nu a fost completată pensia alimentară pe care respectivul polițist local o plătește.

Mai mult decât atât, pe adeverințele respective se observă două tipuri diferite de scris, semn că fiecare a fost completată de cel puțin două persoane, fapt care de asemenea a ridicat suspiciuni.

Contactat de reporterii ziarului Incomod, Adrian Vaida, directorul Poliției Locale Ploiești, a confirmat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, însă a precizat că nu poate da mai multe informații până când organele abilitate nu vor lămuri situația.

Totodată, a fost sesizată și comisia de disciplină a Poliției Locale Ploiești care, de asemenea, efectuează verificări în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here