fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

ADI Deșeuri dezbate cererea Rosal de a plăti „în rate” redevența datorată, peste 1,5 milioane de euro plus penalități

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova, structură subordonată Consiliului Județean Prahova, va dezbate săptămâna viitoare solicitarea Rosal de a plăti eșalonat redevența restantă în valoare de peste 1,5 milioane de euro, bani la care se adaugă și penalități.

Pe data de 14 septembrie, Adunarea Generală a Asociației este convocată pentru a vota eșalonarea datoriei de 7,565.210,51 lei, plus penalități de întârziere, aferentă contractului prin care operatorul de salubritate Rosal colectează deșeurile menajere de la populația din mai multe localități prahovene.

- Reclamă -

În luna iunie, Tribunalul Prahova a decis că Rosal trebuie să plătească puțin peste 6.653.000 lei redevență și peste 1,6 milioane lei penalități de întârziere, bani la care continuă să se acumuleze penalități până la data plății.

Așa s-a ajuns ca datoria să depășească 7,5 milioane lei, plus penalități, sumă la care continuă să se adune bani cu fiecare zi în care Rosal nu își achită datoria, ne-a explicat directorul ADI Deșeuri, Cristian Ganea.

CONTEXT

- Reclamă -

Operatorul de salubritate facturează populația de la care colectează deșeuri și la rândul ei trebuie să plătească o redevență către Consiliul Județean Prahova, instituție care a scos la licitație, prin ADI Deșeuri, contractele de salubritate. Această redevență nu a fost plătită de către Rosal, motiv pentru care CJ Prahova a acționat firma în judecată.

Însă, potrivit contractelor încheiate, neplata redevenței de către Rosal este motiv de reziliere. Rosal nu a plătit redevența nici în actualul mandat, nici pe timpul conducerii anterioare a Consiliului Județean Prahova și, implicit, a ADI Deșeuri. Însă, în ciuda faptului că serviciile prestate de Rosal lasă mult de dorit, frecvent nefiind respectat graficul de colectare a deșeurilor și deși operatorul datorează atât de mulți bani Județului Prahova, în nici unul dintre cele două mandate contractul cu Rosal nu a fost reziliat.

Reprezentanții instituției s-au limitat la a acționa operatorul în instanță pentru recuperarea banilor și, în niciuna dintre ședințele ADI Deșeuri, nu s-a dezbătut un proiect cu privire la rezilierea contractului cu Rosal, deși primarul comunei Blejoi a solicitat acest lucru.

În schimb, săptămâna viitoare se va dezbate solicitarea Rosal de a plăti „în rate” redevența și penalitățile datorate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut