Consiliul Judeţean Prahova urmează să pună în dezbatere un proiect privind desfiinţarea ADI Termo Prahova, asociaţia care a monitorizat în ultimele luni activitatea la nivelul sistemului centralizat de termoficare din Ploieşti.

Asociaţia fusese înfiinţată în primăvara lui 2021, de către cei doi coproprietari ai sistemului centralizat de termoficare, respectiv Consiliul Judeţean, deţinătorul CET Brazi şi al reţelei primare, şi Consiliul Local Ploieşti, deţinătorul reţelei secundare. Aceeaşi asociaţie a ţinut licitaţia încheiată în luna mai cu desemnarea Termoficare Prahova ca operator şi ar fi trebuit să monitorizeze activitatea.

Odată cu rezilierea contractului cu operatorul, conducerea Consiliului Judeţean a considerat că nu se mai justifică să păstreze asociaţia, sugerând că administraţia ploieşteană ar trebui să-şi creeze propriul operator şi să gestioneze singură sistemul. În acest context, propunerea de lichidare a ADI Termo Prahova vine “la pachet” cu un proiect de hotărâre privind transferul CET Brazi şi al reţelei primare de la CJ la municipalitate. Ambele au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Prahova, şedinţă programată de la ora 15.00.

Blestemul Ploieștiului: ADI-ul, struțo-cămila care ne-a îngropat în gunoaie și ne-a lăsat fără apă caldă. Vine ADI Mobilitate să ne învețe mersul pe jos?

Proiectul propune acordarea unui mandat special pentru reprezentanţii Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Asociaţilor de la ADI Termo Prahova pentru a vota dizolvarea şi lichidarea asociaţiei, precum şi stabilirea destinaţiei bunurilor rămase după lichidare.

Transferul CET Brazi către Primăria Ploieşti, pus oficial în dezbaterea Consiliului Judeţean

Rămâne de văzut ce alte urmări juridice va avea desfiinţarea ADI, în contextul în care, pe de o parte, asociaţia este implicată în procesul intentat în instanţă de Termoficare Prahova, iar pe de altă parte conducerea Primăriei susţinea că nu poate face plăţile solicitate de operator fără ca facturile să fie vizate de asociaţie, cea care ar trebui să monitorizeze contractul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here