Ziarul Incomod a publicat în luna iulie un articol despre panourile ilegale amplasate de societatea lui Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale, la stadionul Ilie Oană din Ploiești. Deși la acel moment administrația publică susținea că panourile vor fi desființate, o lună mai târziu sunt tot funcționale, ba chiar s-a schimbat reclama afișată. Dacă luna trecută societatea Viking Pruszynski era cea care își făcea reclamă pe panourile ilegale, luna aceasta a fost montat un banner electoral al viceprimarului Cristian Ganea, candidat la primăria Ploiești din partea alianței PSD-Pro România-PPUSL.

În urmă cu un an, construcția panourilor publicitare nu era finalizată. La acel moment erau ridicați doi stâlpi pe terenul dat în administrare Clubului Sportiv Școlar (CSS), în incinta stadionului Ilie Oană. Direcția de Urbanism ne informa atunci că a solicitat CSS ca până la data de 6 august 2019 să desființeze construcțiile, întrucât nu aveau autorizațiile necesare.

Un an mai târziu, construcțiile sunt finalizate. Pe data de 25 iunie, reporterii noștri au fotografiat unul din panouri care afișa reclamă pentru societatea Viking Pruszynski (foto dreapta). Am trimis imaginile primăriei Ploiești care pe data de 15 iulie ne-a răspuns că “inspectorii cu atribuții de control din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Urbană vor urmări modul de soluționare a cazului în speță și vor comunica măsurile luate în conformitate cu prevederile legislației specifice în domeniu”.

A mai trecut o lună, timp în care autoritățile par moarte, iar inspectorii cu atribuții de control au fost probabil în concediu pentru că panourile nu au fost desființate, ba mai mult, reclama a fost înlocuită cu un banner electoral al viceprimarului Cristian Ganea, candidat la primăria Ploiești din partea alianței PSD-Pro România-PPUSL.

Am solicitat din nou un punct de vedere din partea administrației locale care va fi publicat în momentul în care va fi remis. I-am expus situația și primarului Adrian Dobre, care nu a avut însă nicio reacție.

În continuare administrația locală alege să tolereze ilegalitățile comise de societatea lui Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești, în prezent cercetat în multiple dosare penale. Panourile aparțin societății Nevst Media Com SRL. Potrivit listafirme.ro, societatea este administrată și îl are ca unic acționar pe Cristinel Toader. Firma a fost înființată în decembrie 2017 și, potrivit portalului menționat mai sus, în anul 2019 a avut o cifră de afaceri de aproape 1,5 milioane de lei.

Problemele penale ale lui Cristinel Toader

Cristinel Toader a avut probleme cu legea și a fost arestat în urma unui dosar instrumentat de DNA, Serviciul Teritorial Ploiești, în luna august a anului 2015, fiind acuzat de patru fapte de șantaj, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (trei fapte) și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Mai mult decât atât, există o sesizare depusă la Parchetul General în care este menționat și Cristinel Toader ca fiind membru al unui grup infracțional organizat care a fabricat probe în încercarea de inculpare a unor ziariști și manageri din presa locală cu scopul de a se răzbuna pentru că aceștia au dezvăluit ilegalități comise de membrii grupului și că, în plus, membrii grupării sunt martori unii pentru alții în mai multe plângeri penale care au avut același scop, de a-i ataca pe cei care au scris despre ilegalități comise de ei. Alături de Toader, în sesizare, sunt menționați ca fiind implicați în aceste acțiuni și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, Cezar Stoichiciu, fost director al CSM Ploiești, Adrian Rădulescu, ofițer DGA, fost adjunct al unui fost comandant al IPJ Prahova, și Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova.

Citește detalii aici: Mărturii incredibile: cum se fabrică dosare și denunțuri mincinoase de către membrii unui grup infracțional din Prahova

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba

De altfel, nu este prima dată când Cristinel Toader este alăturat lui Constantin Ispas și nici prima dată când acesta depune plângeri penale împotriva ziariștilor care “deranjează”. Constantin Ispas a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru fapte de corupție și este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat alături de Emanuel Saghel, fost ofițer BCCO Ploiești și de Adrian Rădulescu. În dosarul în care cei trei polițiști au fost trimiși în judecată, apare și numele lui Cristinel Toader ca fiind folosit de Emanuel Saghel pentru a-l șantaja pe un jurnalist, cu o plângere penală.

După toate aceste acuzații, Cristinel Toader își vede liniștit de afaceri. Nu-l deranjează nimeni din primăria Ploiești sau din Direcția de Urbanism, deși în paralel municipalitatea recunoaște și are toate dovezile că panourile societății acestuia de pe strada Stadionului sunt ilegale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here