În urma activităților desfășurate, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat un ploieștean bănuit de complicitate la infracțiunile de evaziune fiscală și spălarea banilor și l-au condus la sediul Poliției pentru audieri.

Din cercetări au rezultat indicii că, în calitate de administrator în drept la două societăți comerciale ar fi emis facturi ce nu aveau la bază operaţiuni reale, în sumă de 3.945.245 lei, plus 896.856 lei TVA, către diverşi beneficiari reali, ajutându-i pe aceştia să creeze un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de 1.447.816 lei (cca. 320.000 euro).

Totodată, în calitate de împuternicit pe conturile celor două societăți comerciale, ar fi ajutat 9 agenți economici să recicleze suma totală de 1.972.916 lei, prin încasarea acesteia, urmată de efectuarea de retrageri de numerar de la ATM sau de la casieria băncii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova care va aprecia cu privire la sesizarea instanței în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here