fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

ADMITERE UPG. 700 de locuri libere pentru sesiunea de admitere din toamnă

Citește Și

- Reclamă -

upgDupă recentul concurs de admitere la studii universitare de licență, de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, au rămas neocupate 701 locuri – cele mai multe dintre ele cu taxă, dintre cele 2.307 puse la dispoziția absolvenților de liceu.

După reevaluarea situației candidaților admiși și a celor respinși, două facultăți și-au ocupat în totalitate locurile bugetate: Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie și cea de Științe Economice. Față de anul trecut, a crescut semnificativ numărul opțiunilor exprimate de candidați în sesiunea de vară, pentru domeniile și specializările celor cinci facultăți ale UPG fiind înregistrate la secretariatele facultăților aproape 5.000 de dosare de înscriere. Mulți candidaţi au optat însă pentru mai multe domenii și specializări, iar după afișarea rezultatelor au fost nevoiți să renunțe la unele locuri ocupate. Alții au susținut examene și la universități din București sau din alte orașe și au decis să rămână acolo pentru a urma studiile universitare. 

- Reclamă -

Pentru sesiunea de toamnă, au rămas neocupate doar 22 de locuri bugetate dintre cele 896 scoase la concurs în această vară. Astfel, mai sunt disponibile: trei locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică ( IME) , șase locuri la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor ( IPP ), 13 locuri la Facultatea de Litere și Științe ( LS). La toamnă vor mai fi scoase la concurs și 679 de locuri cu taxă – câte au rămas neocupate dintre cele 1.411 disponibile înainte de sesiunea de vară a admiterii. Mai exact, este vorba despre 109 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică (IME), 23 de locuri la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor ( IPG), 65 de locuri Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie ( TPP), 230 de locuri la Facultatea de Litere și Științe ( LS ), 252 la Facultatea de Științe Economice ( SE).

Anul acesta, candidații la sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licență au formulat aproape 5.000 de opțiuni pentru specializările celor cinci facultăți ale UPG. Din dorința de a avea cât mai multe șanse să ocupe un loc, au fost candidați care au depus chiar și patru dosare de înscriere, pentru specializări diferite, întrucît metodologia le-a permis acest lucru. Dacă au fost admiși la mai multe specializări, aceștia au fost nevoiți să facă opțiuni pentru programele de studii pe care doresc să le urmeze.

Potrivit metodologiei, un candidat poate fi admis la cel mult două programe de studii, concomitent. De asemenea, candidatul poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, regula fiind valabilă și pentru cei care dau concurs pe locurile de la masterat și doctorat.

- Reclamă -

Pentru concursul de admitere la studii universitare de licență, sesiunea de toamnă, înscrierile vor avea loc în perioada 2-6 septembrie.

UPG a anunțat și locurile rămase libere la programele de masterat, după sesiunea de admitere din această vară: 227 de locuri cu taxă la Facultatea de Litere și Științe și 137 de locuri cu taxă la Facultatea de Științe Economice. La acestea se vor adăuga cele scoase la concurs de către facultățile tehnice: 56 de locuri fără taxă și 194 de locuri cu taxă la IME, 67 de locuri fără taxă, 173 de locuri cu taxă la IPG, 45 de locuri fără taxă, 155 cu taxă la TPP. Înscrierile la programele de studii în limba română vor avea loc în perioada 4-7 septembrie. Tot în această toamnă va avea loc și concursul de admitere pentru programul de masterat în limba engleză Petroleum Engineering din cadrul Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor.

Sursa: www.ph-online.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...