Examenul de admitere la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina în vara acestui an stă sub semnul incertitudinii. Reprezentanții Ministerului Afecerilor Interne nu au identificat până la această dată o soluție sigură pentru ca aspiranții la cariera de polițist să susțină probele în condiții sigure.

Având în vedere că an de an participau la examenul de admitere în Școala de Poliție în medie 5000 de persoane, organizatorii concursului nu au o soluție pentru cazarea candidaților în perioada admiterii.

Examenul constă în mai multe probe eliminatorii, dar și într-o testare scrisă, motiv pentru care concursul se întinde pe o perioadă de aproximativ două săptămâni. În tot acest timp candidații care vin din toate județele țării au nevoie de cazare în apropierea unității de învățământ.

Municipiul Câmpina are o capacitate de cazare care nu depășește câteva sute de locuri. Aspiranții la cariera de polițist se cazau în perioada examenelor în gazdă, fie în Câmpina, fie în comunele din împrejurimi. Dat fiind teama provocată de prezența noului virus, este puțin probabil ca localnicii să mai primească în case, fie și contra cost, străini pe care nu au cum să-i verifice dac au sau nu virusul.

În timpul examenului, în căminele școlii sunt cazați profesorii examinatori, câteva sute, care nu au voie să interacționeze cu vreunul dintre candidați.

O a doua problemă ține de modul în care candidații vor fi testați pentru aptitudinile fizice. Până acum aceștia susțineau probele sportive în sălile de sport din Prahova. Nu este clar dacă până la finalul lunii august autoritățile vor renunța la restricțiile impuse de pandemie, pentru ca sălile de sport să poată redeveni funcționale.

Potrivit unor surse, MAI nu a luat o hotărâre certă cu privire la organizarea examenului de admitere în sesiunea din vară, dar cel mai probabil aceasta va fi amânată pentru luna ianuarie a anului viitor.

750 de elevi ai Școlii de Poliție de la Câmpina urmează să termine cursurile în luna decembrie a acestui an. Ei au început școala în luna februarie și au rămas la cursuri până la mijlocul lunii martie, când au fost trimiși acasă din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Aceștia au fost instruiți on-line sau la sediile Inspectoratelor de Poliție din județele de domiciliu. O parte dintre profesorii (toți ofițeri) care predau viitorilor polițiști au fost repartizați la secțiile de poliție din Prahova pentru a-și ajuta colegii în timpul crizei COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here