Adrian Dobre, fostul primar al municipiului Ploiești, în prezent administratorul public al municipiului Câmpina, este acuzat de un consilier local PSD că a mințit în documente oficiale trimise unei importante instituții de stat.

Acuzațiile au fost făcute public în timpul ședinței de Consiliu Local de la Câmpina de către Andi Duran, consilier local PSD la al doilea mandat. Duran i-a cerut demisia lui Adrian Dobre ”deoarece considerăm că Primăria Câmpina nu poate fi reprezentată de un personaj cu un asemenea comportament”.

Consilierul social-democrat susține că Adrian Dobre ar fi dezinformat Garda Națională de Mediu (GNM) cu privire la situația unui teren din Câmpina unde erau depozitate în mod ilegal mai multe deșeuri provenite din construcții. Duran a lăsat să se înțeleagă că administrația locală ar fi încercat să ascundă realitatea, informând Garda de Mediu că pe terenul incriminat nu sunt depozitate deșeuri, fiind depistate la o primă verificare materiale geologice naturale. Documentul trimis către Garda de Mediu a fost semnat de Adrian Dobre, city manager al municipiului Câmpina.

”Am fost informat și am primit o serie de documente în legătură cu faptul că ar exista pe teritoriul Câmpinii o groapă neautorizată de deșeuri din construcții. Petentul respectiv, care este un om de bună credință, a făcut sesizare către Garda de Mediu cu privire la faptul că lângă cimitirul din cartierul Slobozia au fost aduse  cantități enorme de pământ beton, asfalt, balast și gunoaie. Sesizarea a fost însoțită și de câteva fotografii. Prin adresa (…) Garda de Mediu a trimis o sesizare pentru soluționare către Primăria Câmpina. 35 de zile mai târziu, pe 2 decembrie 2021, a venit răspunsul din partea Primăriei Câmpina, sub semnătura administratorului public, prin care se transmit următoarele: terenul pe care se află deșeurile nu mai aparține domeniului privat al municipiului, fiind pierdut în instanță, terenul aparține unei societăți comerciale. Primăria confirmă că au fost depuse peste cota de teren, dar precizează că nu este vorba despre beton și asfalt, ci că sunt materiale geologice naturale. Ne este comunicat și faptul că nu a fost identificat producătorul sau deținătorul de deșeuri, dar că zona este monitorizată”, a explicat Duran în timpul ședinței de consiliu local.

Acesta a precizat că cetățeanul care a făcut reclamația către autoritățile de mediu a comparat fotografiile inițiale cu cele trimise de la primărie, și a sesizat că peste munții de betoane și alte resturi din demolări a fost așternut un strat de pământ tocmai pentru a ascunde depunerile ilegale.

”Nemulțumit de răspunsul pe care l-a primit și având în vedere că, și citez: <<primăria Câmpina a transmis informații eronate și că încearcă să mușamalizeze această situație>>, petentul s-a adresat din nou Gărzii Naționale de Mediu, iar GNM a efectuat propriul control și a constatat următoarele și vă citez acum din comunicarea de la GNM: <<La verificarea din data de… s-a constatat existența unor deșeuri rezultate din construcții și demolări de tipul betoane, cărămizi, asfalt, dar și o instalație de tip concasor

Deșeurile menționate mai sus au fost aduse pentru concasare în vederea reutilizării, amplasamentul și instalația de concasat nefiind autorizate din punct de vedere al protecției mediului.

La verificarea efectuată în teren în prezența unui reprezentant din cadrul Primăriei Câmpina s-a constatat că instalația nu funcționa și nici nu este funcțională, iar pe timpul controlului aceasta a fost dezafectată și ridicată de pe amplasament”, a explicat Duran.

Potrivit acestuia, Garda de Mediu a anunțat că va aplica societății sancțiune contravențională conform legislației în vigoare și a dispus măsuri de ridicare a deșeurilor rezultate din construcții și demolări și predarea acestora la o instalație/rampă autorizată.

”Punem și noi întrebarea acum, cine plătește ecologizarea zonei și din ce bani? Din documentele prezentate care sunt sub semnătura administratorului public, rezultă clar că s-au prezentat informații false și că au indus în eroare atât petentul cât și Garda de Mediu. Mai mult, în timpul controlului efectuat de către reprezentanții primăriei, depozitul ilegal de deșeuri a fost acoperit cu un strat de pământ tocmai pentru a masca ce se întâmpla acolo. Probabil reprezentanți primăriei știau că terenul în cauză este în litigiu știau de unde provin deșeurile, știau și cine le aduce acolo și cu toate astea au mințit în răspunsul către petent și către GNM”, a acuzat Andi Duran.

Consilierul local și-a încheiat pledoaria cerând demisia administratorului public al municipiului Câmpina, Adrian Dobre.

”Având în vedere toate aceste informații noi îi cerem administratorului public să-și prezinte demisia din funcție deoarece considerăm că Primăria Câmpina nu poate fi reprezentată de un personaj cu un asemenea comportament, iar dacă dumnealui nu are demnitatea să demisioneze din funcție, îi solicităm domnului primar să se delimiteze de aceste fapte i să-l demită dumnealui pe Adrian Dobre din funcția de city manager”, a cerut consilierul PSD primarului municipiului Câmpina.

În replică, primarul din Câmpina i-a luat apărarea lui Adrian Dobre susținând că acesta ”este parte integrantă” din mai multe proiecte prin care Câmpina va beneficia de fonduri europene în valoare de milioane de euro. Pe de altă parte, Moldoveanu i-a reproșat lui Duran nu a adus niciun ban la bugetul local, nici măcar ”banii pentru apa consumată în timpul ședințelor de consiliu local”.

Dumneavoastră nu ați adus la bugetul local nici măcar banii pentru apa pe care ați consumat-o la fiecare ședință de consiliu local

”Dumneavoastră ați încercat să atacați partea administratorului public în condițiile în care ați votat astăzi trei proiecte de hotărâre cu privire la atragere de fonduri europene de valori de milioane de euro, astăzi, domnul administrator public este parte integrantă din aceste proiecte de hotărâri, în timp ce dumneavoastră, domnule consilier local, nu ați adus la bugetul local nici măcar banii pentru apa pe care ați consumat-o la fiecare ședință de consiliu local”, a declarat primarul Alin Moldoveanu.

Conflictul dintre edilul din Câmpina și consilierul local Andi Duran nu este unul deloc nou, dialogurile tăioase dintre cei doi fiind de notorietate pe plan local. Potrivit unor surse politice locale, Duran ar fi unul dintre potențialii candidați pentru funcția de primar la alegerile locale viitoare.

SURSA FOTO: oglindadeazi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here